Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 27 d.

Kovo 6, 13, 20, 27 d.: susitelkimo valdymo praktinių užsiėmimų ciklas

Ūžiančios mašinos ir industriniai garsai vis dar trukdo tyliai į duris stuksenantį pavasarį. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į popietę „Poilsio valanda su muzika“, kurioje pavyks išgirsti pranašišką pavasario šauklio čiulbėjimą. Kovo mėnesį tęsiame susitelkimo valdymo praktinių užsiėmimų ciklą ir kviečiame kartu tobulinti susikaupimo įgūdžius. Prieš praktinę dalį bus trumpai apžvelgta muzika, skirta kontempliacijai ar galinti paveikti nusiteikimą, padėti lavinti dėmesį.

Šiuo skubėjimo ir technologijų laiku reikia prisiminti tikrąsias, pamatines vertybes, kurios padeda nepasimesti greitos kaitos pasaulyje. Biblioteka visuomet buvo tapatinama su ramybe ir tylia aplinka. Ir mes vertiname tai – šalia skambių visuomeninių, edukacinių, meninių renginių bei koncertų numatėme ir kamerinius, įvairiausiems poreikiams skirtus.

Susitelkimo valdymo užsiėmimo dalyviams bus suteikta galimybė sulėtinti tempą, prisiminti tai, kas gera ir vertinga. Tai žinios, kurios leidžia lavintis, skatina geriau pažinti save, atskleidžia būdą nusiraminti ir atsipalaiduoti. Mokysimės susikaupti, susitelkti į tylų savo kvėpavimo stebėjimą.

Kaip žinome, tokios poilsio pratybos veiksmingai mažina įtampą, didina ilgalaikės koncentracijos gebėjimus ir įgūdžius, mažina depresijos simptomus, nes sudaro sąlygas susitelkti į savo kvėpavimą. Tad kviečiame kartu atsikratyti neigiamų minčių, įpročių ir nuotaikų.

Muzikos kontempliacijos apžvalgą pristatys kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas, pratybas ves Nacionalinės bibliotekos kultūros projektų vadovė Eglė Jovaišaitė.

Trumpai apie renginius

Data kovo 6, 13, 20, 27 d.
Laikas 12 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›