Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 20 d.

Kovo 20 d.: paskaita „Kaip ugdyti vaikų emocinį intelektą?“

Vaikai išgyvena tokius pačius jausmus, kaip ir suaugusieji, tačiau ne visada moka juos atpažinti ir suprasti. Kalbėti apie jausmus ir tinkamai juos reikšti vaikai neišmoksta savaime – to turėtų mokyti suaugusieji. Kuo ankstyvesniame amžiuje su vaikais kalbame apie jausmus, tuo greičiau ir geriau jie pradeda suprasti save bei kitus. 

Gebėjimas įsisąmoninti savo jausmus, atsispirti impulsyviam elgesiui, mokėti spręsti konfliktus ir problemas, numatyti savo elgesio pasekmes leidžia vaikams kurti geresnius tarpusavio santykius, patenkinti savo socialinius ir emocinius poreikius.

Paskaitoje „Kaip ugdyti vaikų emocinį intelektą?“ Paramos vaikams centro psichologė, programos „Antras žingsnis“ vadovė Ieva Dulinskaitė patars, kaip kalbėti su vaikais apie įvairius kylančius jausmus, kaip tinkamai reikšti pyktį ir kitas stiprias emocijas. Pateiks pavyzdžių, kaip mokyti vaikus nusiraminti ir kaip suaugusiesiems išgirsti, įvardyti ir tinkamai atspindėti jausmus, siekiant kurti tvirtą, pasitikėjimu grįstą vaikų ir tėvų ryšį. 

Paskaita skirta tėvams, įtėviams, globėjams, seneliams ir visiems, kuriems aktualu, kaip ugdyti vaikų emocinį intelektą. 

Paskaita nemokama, tai yra projekto „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Vilniaus mieste“ dalis, finansuojama Europos socialinio fondo lėšomis. 

Atvykstant į paskaitą, būtina atsinešti UŽPILDYTĄ dalyvio apklausos anketą.

Registracija iki kovo 15 d. Prašome užpildyti registracijos anketą. Dalyvavimas paskaitoje bus patvirtintas registracijos anketoje jūsų nurodytu el. paštu.  

Trumpai apie renginį

Data kovo 20 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina registracija › (iki kovo 15 d.)
Daugiau informacijos Paramos vaikams centro interneto svetainėje ›