Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 20 d.

Nacionalinės bibliotekos leidiniai – Prezidento A. Smetonos dvarui

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka atsiliepė į Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito bibliotekos prašymą, paskelbtą „Facebook“ paskyroje, ir iš Nacionalinės bibliotekos Leidinių mainams katalogo atrinko ir jiems perdavė beveik 130 knygų. Sąraše – Lietuvos pirmosios nepriklausomybės laikotarpio knygų rinkinys, kuriame Lietuvos ir užsienio rašytojų grožinė literatūra, valstybės ir bažnyčios istorijos knygos, vadovėliai, etnografinė ir pažintinė literatūra ir spaudiniai, susiję su Lietuvos Tarybos Pirmininku, Lietuvos Valstybės Prezidentu Antanu Smetona.

„Džiaugiamės, kad dovanotos knygelės pradeda naują gyvenimą, kad jos papildys Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito bibliotekos rinkinius ir įprasmins Prezidento Antano Smetonos atminimą. Atkurti istorinį kontekstą to meto knygomis – puiki idėja. Tikimės, kad ir kitoms bibliotekoms kils minčių, o Nacionalinė biblioteka visada pasiruošusi joms padėti“, – sako Nacionalinės bibliotekos Informacijos išteklių departamento direktorė Jolita Steponaitienė.

Nacionalinė biblioteka sulaukė ir malonaus kolegų padėkos laiško, kuriame rašoma, kad dovanotas knygų rinkinys bus eksponuojamas Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito bibliotekos Lėno kaimo padalinyje. Jis 2018 metų pabaigoje įsikūrė Prezidento A. Smetonos dvare Užulėnio kaime. Čia įrengta vadinamoji smetoniška skaitykla su to meto baldais ir knygomis. Sumanymas jau įgavo pagreitį – knygas dovanoja ir vietos gyventojai. Visuomenei parengta spaudinių ekspozicija. Ši leidinių paroda dedikuota Lietuvos Tarybos Pirmininko, Lietuvos Valstybės Prezidento Antano Smetonos metams.