Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 17 d.

Balandžio 17 d.: knygos „Nailono uždanga“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į dvitomio „Nailono uždanga. Lietuvių muzika tarptautinėje Šaltojo karo istorijoje“ pristatymą. 2018 metais Lietuvos muzikos ir teatro akademijos išleistą dvitomį sudaro kolektyvinė monografija „Nailono uždanga. Šaltasis karas, tarptautiniai mainai ir lietuvių muzika“ ir laiškų knyga „Lietuvių muzikų užsienio korespondencija 1945–1990“.

Muzikologių prof. dr. Rūtos Stanevičiūtės, dr. Vitos Gruodytės ir prof. dr. Danutės Petrauskaitės pasitelkta vengrų istoriko György’o Péterio sąvoka „Nailono uždanga“, kaip sisteminės skirties tarp Vakarų ir Rytų pasaulių pralaidumo metafora, ypač paranki aiškinantis, kaip tarp šių pasaulių vyko meniniai mainai. Rinktinę parengusios autorės siekė ištirti lietuvių muzikų kontaktus su išeivijos kompozitoriais ir atlikėjais, nustatyti Vakarų ir Rytų Europos muzikos profesionalų ir mokslininkų ryšių dinamiką, atskleisti nemuzikinių procesų poveikį sovietmečio Lietuvos muzikų tarptautiniam bendradarbiavimui.

Knygos pristatyme dalyvaus jos sudarytojos prof. dr. R. Stanevičiūtė, prof. dr. D. Petrauskaitė ir kompozitorius Šarūnas Nakas. Renginį ves prof. dr. Giedrė Jankevičiūtė.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 17 d.
Laikas 18 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Lietuvos muzikos ir teatro akademija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“