Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 24 d.

Balandžio 24 d.: S. Žvirgždo paskaita „Legendinės Vilniaus vietos“

„Kai bažnyčių varpai kviečia miesto gyventojus ankstyvoms maldoms ir vis kartoja vienodą refreną: buvome, esame, būsime. Regis, tomis akimirkomis lengviausia pajausti ir suvokti Vilniaus aurą, jo slėpiningą galią ir visam gyvenimui pamilti legendomis apipintą, savo baroko šedevrų grožiu kerintį, amžinąjį mūsų kunigaikščių miestą“, – į paskaitą apie legendines Vilniaus vietas kviečia Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, fotografijos istorijos tyrinėtojas, fotografas ir puikus paskaitininkas Stanislovas Žvirgždas.

Daugelis Europos miestų: Paryžius, Roma, Praha ir kt., kaip skelbia legendos, stovi ant septynių kalvų. Mūsų unikalusis Vilnius kitoks: jis stovi tarp septynių kalvų, nors dabar jau perkopė per kalvas ir nusidriekė į laukų platumas. Septyni kalnai – tai Pilies, Trijų Kryžių, Stalo, Bekešo, Gedimino kapo, Kančios, Tauro.

Jei norite sužinoti visokiausių įdomybių ne tik apie Vilniaus kalvas, bet ir apie pilis, rūmus, bažnyčias, požemius ir juose gyvenančius vaiduoklius, išgirsti legendą apie Didįjį penktadienį ant Radvilų vaišių stalo atgijusį gaidį, kas paskatino kunigaikštį Mykolą netrukus atsiversti ir grįžti Katalikų Bažnyčion, o Jurgiui padėjo pagarsėti tapus Vilniaus vyskupu ir net kandidatu į popiežiaus sostą, taip pat savo akimis pamatyti puikių Vilniaus vaizdų, retų archyvinių nuotraukų, įdomių žymių fotografų autorinių kūrinių, rezervuokite savo laiką ir atvykite į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką.

S. Žvirgždo paskaita „Legendinės Vilniaus vietos“ yra Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginys.

Maloniai kviečiame dalyvauti Nacionalinės Lietuvos  bibliotekų savaitės renginiuose Nacionalinėje bibliotekoje.

Trumpai apie paskaitą

Data balandžio 24 d.
Laikas 15 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“