Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 17 d.

Nacionalinėje bibliotekoje atidaryta Jono Buračo tapybos paroda

Nacionalinė biblioteka kviečia į jau veikiančią vieno žymiausių tarpukario ir pokario Lietuvos tapytojų, peizažo meistro Jono Buračo ankstyvosios tapybos darbų parodą „Ankstyvoji Jono Buračo tapyba“. Šioje parodoje, kaip ir visoje tapytojo kūryboje, vyrauja Lietuvos gamtos studijos, architektūros, miestelių vaizdavimas.

Parodos atidarymo metu Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Viktorija Pukėnaitė-Pigagienė dėkojo idėjos autoriui, menininko sūnui Antanui Buračui už parodytą iniciatyvą ir pasidžiaugė parodų, rengiamų Nacionalinėje bibliotekoje, įvairove. „Lankytojai, kurių bibliotekoje kiekvieną dieną apsilanko per 1 500, visą šį mėnesį turi galimybę pamatyti ne tik šią tapybos parodą, bet ir susipažinti su Nacionalinės bibliotekos ekspertų restauruotų dokumentų paroda „Pro captu lectoris“ – apstulbti ir susižavėti įvairiausiomis įdomybėmis, kurių kupinos retos knygos ir rankraščiai. Džiaugiamės, kad ne tik šį mėnesį, bet ir apskritai viena kitą keičia įvairios parodos – neseniai buvo surengta jaunųjų kūrėjų, studentų, paroda, o šiandien čia atidaroma ši istoriškai svarbi paroda“, – sakė V. Pukėnaitė-Pigagienė.

Atidaryme, be Antano Buračo, taip pat dalyvavo ir menininko kūrybą apžvelgė menotyrininkė Nijolė Tumėnienė bei kultūros istorikas Romualdas Beniušis, jis supažindino su vieno J. Buračo paveikslo „Lietuvos vartai į pasaulį“, dar žinomu pavadinimu „Lietuvos vartai į jūrą“, istorija.

Parodos „Ankstyvoji Jono Buračo tapyba“ architektūra surengta atsižvelgiant į  parodų eksponavimo tradiciją tarpukario Lietuvoje. Paroda veiks iki birželio 16 dienos Nacionalinės bibliotekos atrijuje, V a. Kviečiame apsilankyti.

Daugiau nuotraukų ›