Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gegužės 29 d.

Gegužės 29 d.: poezijos terapijos vakaras

Praūžus „Poezijos pavasario“ renginiams ir vainikavus jo laureatą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubas kviečia į poezijos terapijos vakarą – dar sykį stabtelėti ir pagalvoti, ką poezija reiškia mums asmeniškai, ką ji kalba būtent mums ar apie mus. Tai paskutinis šį sezoną atviras Skaitytojų klubo renginys.

Pasak specialistų, poezijos terapija yra psichoterapinės pagalbos būdas, padedantis žmogui pasijusti savimi, sutvirtėti psichologiškai ir dvasiškai, rasti žodžius, kurių reikia šią akimirką ir taip atsiverti. Tam pasitelkiami poezijos tekstai. Per vaizdinius, metaforas, palyginimus jie padeda prisiliesti prie svarbių žmogui dalykų ir juos išsakyti arba išrašyti. Jie gali priminti ir gražius, džiugius išgyvenimus, leisti jais pasidžiaugti ir taip sustiprinti.

„Šis metodas padeda žmogui atsimerkti ir ieškoti savojo kelio. Renginyje skaitysime eilėraščius, dalysimės jausmais, kuriuos jie sukėlė, mėginsime įsivardyti savo būsenas, jas užrašyti ir pasidžiaugti tuo, kas „čia ir dabar“ įvyko“, ­– teigia dr. Jūratė Sučylaitė.

Renginio vedėja – dr. J. Sučylaitė, poetė, poezijos terapeutė, gydytoja psichiatrė, Klaipėdos universiteto docentė, Lietuvos biblioterapijos asociacijos prezidentė, monografijos „Poetikos terapija psichiatrinėje reabilitacijoje“, keleto poezijos knygų, daugelio straipsnių ir metodinių priemonių autorė.

Vietų skaičius ribotas, būtina registracija.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 29 d.
Laikas 17 val.
Vieta Meno erdvė, V a., 535 kab.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“