Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. liepos 24 d.

Liepos 24 d.: A. Ciecierskio dokumentinis filmas „Meistras, stebėjęs kasdienybę“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia dalyvauti lenkų režisieriaus Andrzejaus Ciecierskio 2018 m. sukurtos dokumentinės juostos „Meistras, stebėjęs kasdienybę“ (Mistrz scen rodzajowych) peržiūroje.

Ši dokumentinė juosta – tai pirmasis kinematografinis bandymas pristatyti vieno garsiausių XIX–XX a. sandūros Vilniaus fotografų, fotografijos meno pionieriaus, dailininko Stanisławo Filiberto Fleury’io gyvenimą ir kūrybinį palikimą. Garsusis fotografas įdomiausius savo darbus sukūrė ne studijoje (kurioje užsisakyti šeimyninę fotografiją buvo bene kiekvieno save gerbiančio vilniečio garbės reikalas), bet klajodamas po Vilnių ir jo apylinkes. Bene labiausiai menininką domino miestas, jo gatvės ir žmonės natūralioje aplinkoje, t. y. miesto kasdienybės vaizdai. Unikalios S. F. Fleury’io fotografijos leidžia persikelti į praeitį ir geriau pažinti anuometį Vilnių. Lenkijoje ir Lietuvoje filmuotoje juostoje apie garsųjį prosenelį pasakoja Aleksandra Fleury-Kręgielska. Taip pat svarbūs fotografijos istoriko Dainiaus Junevičiaus komentarai.

Filmas bus rodomas lenkų kalba su lietuviškais subtitrais. Įėjimas laisvas, bet vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos).

Trumpai apie filmą

Data liepos 24 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas, bet vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos)
Organizatoriai Lenkijos institutas Vilniuje, Nacionalinė biblioteka, Lenkijos televizija „TVP3 Gdańsk“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu filmas bus rodomas lenkų kalba su lietuviškais subtitrais;
maloniai prašome gerbti vieni kitus ir atvykti laiku