Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugpjūčio 21 d.

Rugpjūčio 21 ir 22 d.: pasakų terapijos dirbtuvės suaugusiesiems Palangos vasaros skaitykloje

Baigiantis vasarai Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje porą vakarų karaliaus pasakos. Bibliotekos Skaitytojų klubas kviečia atostogaujančius pajūryje dalyvauti pasakų terapijos kūrybinėse dirbtuvėse suaugusiesiems.

Pasakų terapija – vienas iš biblioterapijos metodų, kai jos pasitelkiamos skaitymui, rašymui ir interpretacijai. Nuo seno pasakose kūrybiškai ir pamokomai perteikiama išmintis. Per pasakas atskleidžiamos paslaptys, supažindinama su įprastai nematoma ir todėl mistine aplinka, jose galima atpažinti save ir savo asmenybėje glūdinčius neatrastus klodus.

Psichologai pripažįsta Hanso Christiano Anderseno pasakų terapinį pobūdį. Jautrus kūrėjo žvilgsnis į gyvenimą, taiklūs pastebėjimai apie jausmus, žmogaus sielą išlieka aktualūs ne vienai kartai. Alegoriniai pasakojimai palankūs asmeninėms interpretacijoms, nes jose užkoduotą turinį kiekvienas suprantame pagal savo patirtį, išgyvenimus, asmenybės struktūrą.

Renginyje bus pristatytas pasakų terapijos metodas, aptarti jo veikimo būdai, taikymo sritys ir čia pat praktiškai išbandomas jo patrauklumas. Susirinkusiųjų grupė bus kūrybiškai sutelkiama vienos iš H. Ch. Anderseno pasakų interpretacijai.

Renginio vedėja – dr. Daiva Janavičienė, Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo viena iš vedėjų,  Lietuvos biblioterapijos asociacijos atsakingoji sekretorė ir Lenkijos biblioterapijos draugijos narė. D. Janavičienė aktyviai dalyvauja įvairiuose projektuose, vadovauja biblioterapijos grupėms ir mielai dalijasi patirtimi su visais besidominčiais.

Renginys skirtas suaugusiesiems. Šįkart tėveliai, atsivedę vaikus, patys turės pasirūpinti jų saugumu ir užtikrinti, kad jie neblaškytų susirinkusiųjų dėmesio.

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 21 ir 22 d.
Laikas 18 val.
Vieta Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“