Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 2 d.

Rugsėjo 2 d.: monografijos „Gražinos Ručytės pianissimo: branda ir sklaida antiformalistinio rojuko metais“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia dalyvauti prof. dr. Andriaus Vaišnio monografijos „Gražinos Ručytės pianissimo: branda ir sklaida antiformalistinio rojuko metais“ sutiktuvėse.

Monografijos autorius prof. dr. Andrius Vaišnys yra Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Politinės komunikacijos katedros vedėjas ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Mokslo tarybos pirmininkas. Pasak knygos autoriaus, monografija aprėpia pianistės G. Ručytės-Landsbergienės gyvenimo patirtis 1949–1989 metais – nuo tremtinės žvejės laisvalaikio koncertų Baikalo saloje, mokymosi Irkutsko muzikos mokykloje, Sverdlovsko konservatorijoje iki bendro darbo su profesionaliais menininkais Lietuvoje bei užsienyje.

„Tai – pasakojimas apie moterį kintančiuose politiniuose, socialiniuose ir kultūriniuose kontekstuose, parodant jos dvasinės stiprybės ir profesinės aukštumos ryšį, gebėjimą ne tik ištverti, bet ir išlaikyti tautinį, kultūrinį, pasaulėžiūrinį tapatumą, pasiekti svajonę. Tai – ir istorija apie pianistės sutiktas moteris ir vyrus, kurie minėtuose kontekstuose padėjo „turėti ir būti“, – savo knygą pristato prof. dr. A. Vaišnys.

Knygos pristatyme dalyvaus knygos herojė Gražina Ručytė-Landsbergienė, monografijos autorius prof. dr. Andrius Vaišnys, muzikologė Jūratė Katinaitė ir operos solistė doc. Judita Leitaitė. Renginį moderuos Nacionalinės bibliotekos Lituanistikos skyriaus vyresnysis metodininkas-tyrėjas Matas Baltrukevičius.

Pristatymą bus galima stebėti tiesiogiai Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanale ›

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 2 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“