Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 25 d.

Rugsėjo 4, 11, 18, 25 d.: dėmesio valdymo ir susitelkimo įgūdžių lavinimas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka atnaujina popietę „Poilsio valanda su muzika“. Kviečiame visus susidomėjusius į išplėtotą edukacijų ciklą, skirtą susikaupimo, sutelktumo įgūdžiams tobulinti.

Biblioteka visuomet buvo tapatinama su ramybe, tylia aplinka, todėl šalia skambių visuomeninių, edukacinių, meno renginių, koncertų numatėme ir kamerinių, įvairiausiems poreikiams skirtų veiklų.

Praktinių užsiėmimų dalyviai mokysis sąmoningai valdyti dėmesį ir lavins gilaus susitelkimo gebėjimo įgūdžius. Supažindinsime su išskirtine muzikine kultūra. Prieš praktinę dalį bus trumpai apžvelgta kontempliacijai skirta ar su ja susijusi muzika, galinti padėti lavinti dėmesį, taip pat muzikos įrašų ir garsinės kūrybos pasitelkimo būdai, lavinantys dėmesio sukaupimo ir susitelkimo įgūdžius. Pristatysime Rytų šalių tradicinę, ritualinę muziką. Kalbėsime apie jos sampratą Vakarų pasaulyje, įtaką populiariajai muzikai (džiazui, rokui, elektroninei, akademinio avangardo muzikai).

Susitelkimo įgūdžių ugdymo užsiėmimai skatina geriau pažinti savo psichologinį pasaulį, padeda suvokti vidinį potencialą.

Muzikos kontempliacijos apžvalgą pristato Nacionalinės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas. Pratybas veda bibliotekos kultūros projektų vadovė Eglė Jovaišaitė.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 4, 11, 18, 25 d.
Laikas 12 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“