Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 5 d.

Nacionalinė biblioteka stiprina partnerystę su Visorių informacinių technologijų parku

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas susitiko su VšĮ Visorių informacinių technologijų parko plėtros vadovu Edmundu Žvirbliu ir įmonės VTeX atstovais: projektų portfelio valdytoju dr. Tomu Martišiumi, IT direktoriumi Mariumi Grinevičiumi ir ryšių su partneriais vadybininku Roku Maliukevičiumi dėl bendradarbiavimo galimybių skatinant naujų žinių kūrimą, sklaidą ir naudojimą.

Susitikime dar kartą aptartos bendradarbiavimo galimybės kuriant mokslo publikacijų ir duomenų atvirosios prieigos modelius, plėtojant atitinkamus įrankius informacinės žinių infrastruktūros plėtros bei informacinių išteklių sąveikumo srityse, taip pat suderintas bendradarbiavimo sutarties projektas. Artimiausiu metu planuojama oficialiai pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.

Buvo aptartas ir artimiausias bendras projektas-renginys „Atvirosios prieigos mokslo leidyba 2019: vertės (Lietuvos) kryptis“. Rugsėjo 19 d. vyksiančios atvirosios prieigos mokslo leidybos aktualijoms skirtos konferencijos tikslas – supažindinti Lietuvos mokslo leidybos bendruomenę su pažangiausiais novatoriškais mokslo leidybos sprendimais ir skatinti mokslo institucijų (leidyklų), mokslo ir verslo bendradarbiavimą kuriant ir viešajame sektoriuje diegiant pažangius mokslo leidybos sprendimus.

Konferenciją organizuoja Visorių informacinių technologijų parkas, Mokslo leidybos ir edukacinės leidybos klasteris kartu su Lietuvos mokslų akademija, Lietuvos mokslo periodikos asociacija, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Vilniaus ir Vytauto Didžiojo universitetais ir Baltijos pažangių technologijų institutu.

Nacionalinės bibliotekos svečiams pristatytos bibliotekos infrastruktūros ir kompetencijų galimybės.