Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 11 d.

Nacionalinėje bibliotekoje lankėsi LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė

Šiandien Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. Susitikime su bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku, pavaduotoju infrastruktūrai Aidu Sinkevičiumi, Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktore Viktorija Pukėnaite-Pigagiene buvo svarstytos glaudesnio abiejų institucijų bendradarbiavimo galimybės ir tokią partnerystę įtvirtinančios sutarties poreikis.

Dalykinio pokalbio metu taip pat buvo aptartos galimybės LRT tapti Nacionalinės bibliotekos 100-mečio informaciniu partneriu. 

LRT vadovė apžiūrėjo atnaujintas Nacionalinės bibliotekos erdves, gilinosi ir domėjosi jai pristatytomis netradicinėmis bibliotekos paslaugomis: TV studijos galimybėmis, Bendradarbystės erdvės funkcijomis, kūrybinių dirbtuvių PATS SAU veikla ir pasiekimais, Kino salėje vykstančiomis edukacijomis ir renginiais, kitomis Nacionalinės bibliotekos naujovėmis. M. Garbačiauskaitė-Budrienė taip pat apžiūrėjo šiuo metu Parodų salėje eksponuojamą Nacionalinės bibliotekos 100-mečiui skirtą parodą „Konstruoti Niujorką“.

Nacionalinę biblioteką su LRT sieja ilgametė bičiulystė ir partnerystė, kūrybinis darbas bendruose svarbiuose projektuose ir renginiuose. Vienas toks ilgamečio bendradarbiavimo pavyzdys –nacionalinė akcija „Metų knygos rinkimai“, kurią drauge su kitais partneriais Nacionalinė biblioteka kasmet organizuoja nuo 2005 metų. Prie šios akcijos organizavimo LTR prisijungė 2008-aisiais.

Abiejų institucijų vadovai išsakė viltį, kad abiem pusėms naudingas bendradarbiavimas gali būti dar efektyvesnis ir intensyvesnis.