Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 17 d.

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje – naujos knygos apie menų industrijos subtilybes

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje – knygos, naujai žvelgiančios į kino, muzikos ir kitų menų industriją, jos aktualijas bei problemas, naudingos kuriantiems menininkams ir profesionaliems meno vadybininkams.

Borschke, Margie. This is not a remix: piracy, authenticity and popular music, 2017. Kas iš tiesų šiandien yra kopija? Keliami klausimai apie medijų materialumą, jų naudojimą, reprodukciją, intelektinės nuosavybės teises ir vartojimą socialiniuose tinkluose. Apžvelgdama muzikos įrašų kopijavimo ir perdirbimo istoriją, autorė tiria naujus reiškinius, atsiradusius pradėjus naudoti garso įrašymą (perrašymą) – nuo vinilo, juostų, kasečių, disko muzikoje DJ naudojamų 12 colių plokštelių remiksams iki MP3 garso tinklaraščių, platinusių įvairiausią muziką nelegaliai ar 21 a. vinilo formato gaivintojų.

Seger, Linda. The collaborative art of Filmmaking: from script to screen, 2019. Išsamus požiūris į filmų kūrimo procesą – nuo scenarijaus iki išleidimo, ypač pabrėžiant bendradarbiavimo galią. Autorė, žinoma scenarijų rašytoja, pateikia interviu su filmų kūrėjais: prodiuseriais, rašytojais, režisieriais ir daugybe kitų menininkų, dirbančių ir prieš, ir už kamerų.

Leeder, Murray. Horror film: a critical introduction, 2018. Kino industrijos istorijoje siaubo filmų žanras turi reikšmingą vietą ir niekada nebuvo praradęs populiarumo. Knygoje aptariami siaubo filmai nuo nebyliojo filmo epochos iki šių dienų skaitmeninių efektų. Siaubo filmai adaptuojasi prie įvairiausių kultūrinių kontekstų, kuria savo standartus, estetiką ir auditoriją – visa tai knygoje aptariama patraukliai ir išsamiai.

Winogradsky, Steve. Music publishing: the complete guide, 2013. Išsamus gidas, paprastai išaiškinti terminai, konkretūs muzikos leidėjo patarimai ir pavyzdžiai ketinantiems įsitraukti į muzikos industriją. Išsamiai aprašyta autorių teisių tema, licencijavimo ir administravimo problemos, analizuojami konkretūs įvykiai ir pateikiamos sutarčių formos.

Goldberg, Danny. Serving the servant: remembering Kurt Cobain, 2019. Visų Kurto Cobaino ir grupės „Nirvana“ gerbėjų knyga, išleista 25-ųjų atlikėjo mirties metinių proga. Knygą apie populiariosios muzikos ikoną parašė grupės vadybininkas, su grupe pasirašęs bendradarbiavimo sutartį dar prieš užgriūvant šlovės bangai.

Shore, Robert. Beg, steal and borrow: artists against originality, 2017. „Nauja (sena) kūrybiškumo formulė: nustumkite į šoną baltą popieriaus lapą. Pradėkite nuo lapo, užpildyto kažkieno kito mintimis, vaizdais, žodžiais. Trinkite, perfrazuokite, redaguokite, cituokite – ir sukurkite ką nors naujo.“

Naujas knygas rasite:

Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje
V a., 508 kab.
el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.