Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 4 d.

Spalio 5 d.: knygos „Kaip pradėti tikėti?“ pristatymas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente bus pristatyta nauja kun. Antano Saulaičio knyga vaikams „Kaip pradėti tikėti? Nauji didieji mažųjų klausimai, į kuriuos atsakė kun. Antanas Saulaitis, SJ“. Renginyje dalyvaus autorius, knygos sudarytoja Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė ir katalikiško vaikų darželio „Mažutėliams“ direktorė ses. Viktorija Voidogaitė CC.

Kada tėvas A. Saulaitis, SJ pradėjo atsakinėti į vaikų klausimus žurnale „Bitutė“, jau turbūt niekas neprisimena. Tačiau žinoma tiek, kad prieš dešimt metų atsakymų jau buvo susikaupę pakankamai knygelei išleisti. Ji vadinosi „Kaip atrodo dvasios?“ („Tyto alba“, 2009), buvo šiltai ir smagiai iliustruota, labai mėgstama ir vertinama ir didelių, ir mažų skaitytojų. Praėjus dešimčiai metų, skaitytojai ėmė skųstis, kad senosios knygelės nebeįmanoma gauti, užaugo naujų vaikų, ir todėl jie senosios knygelės neskaitė, o kadangi tėvas A. Saulaitis toliau atsakinėjo į vaikų klausimus „Bitutėje“, atsakymų vėl susikaupė tiek, kad neliko kitos išeities, kaip tik leisti dar vieną knygelę. Džiugu, kad susirinko visa senoji komanda – iliustratorė, maketuotoja, sudarytoja ir, žinoma, kun. A. Saulaitis.

Knygelės turinys padiktuotas vaikų. Jų klausimai suskirstyti į temas – apie Dievą, Bažnyčią, pasaulį ir kitus jiems rūpimus dalykus. Kartais net į labai panašius klausimus atsakymai išeina skirtingi, lyg nudažyti kita spalva, tačiau jie visada alsuoja meile Dievui, žmonėms ir pasauliui. Todėl jie visada skelbia tą patį ir moko to paties: Dievas yra geras ir mylintis; pasaulis yra gražus ir įdomus; žmonės yra brangūs ir verti meilės; visada verčiau rinktis tikėti gėriu ir jo siekti, o ne bijoti blogio.

Tėvas A. Saulaitis, SJ (g. 1939) – mylimas kunigas jėzuitas, skautas, vaikų ir jaunimo sielovadininkas, taip pat knygų autorius, universiteto dėstytojas, stovyklų kapelionas, žmonių mylėtojas. Užaugęs JAV lietuvių karo pabėgėlių šeimoje, jaunystėje jis pamėgo ir Pietų Ameriką, misionieriaus gyvenimą. Be to, studijavo chemiją, filosofiją ir teologiją, visą gyvenimą kasdien perskaito po knygą. Kitaip sakant, tėvas A. Saulaitis turi tiek žinių ir patirties, kad neabejotinai gali atsakyti į bet kokį klausimą, ir tiek meilės, kad maloniai sutinka atsakyti kiekvienam vaikui ar suaugusiajam.

Trumpai apie renginį

Data spalio 5 d.
Laikas 12 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“