Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 2 d.

Spalio 2 d.: knygos „Džiaugsmo ašaros“ pristatymas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks unikalios patirties rašytojos, daugiau kaip tris dešimtmečius praleidusios Afrikoje Viktorijos Prėskienytės-Diawaros naujos knygos „Džiaugsmo ašaros“ pristatymas. Kviečiame pasiklausyti daugelį metų brandintų istorijų.

V. Prėskienytė-Diawara prieš išvykdama į Afriką kaip žurnalistė daug keliavo po Lietuvą. Iš susitikimų su žmonėmis gimė ne vienas naujos knygos veikėjas. Į apsakymų rinkinį „Džiaugsmo ašaros“ sudėti geliantį autentiškumą išlaikę pasakojimai apie sovietmečio žmones, jų meilę ir buitį, sužlugdytą gyvenimą ir kapanojimąsi ant brukamo „rojaus“ bedugnės krašto.

Kaip teigia autorė: „Visas tas istorijas turėjau užgniaužti smegenų stalčiukuose. Nebuvau iš tų rašytojų, kurie sovietmečiu rašė ir slėpė savo kūrybą. Spausdinau tik tuos apsakymus, kurių turinys pereidavo cenzūrą. O išvažiavusi į Malį rašyti nebegalėjau – mano personažai pasislėpė kažkur giliai ir atgijo tik man grįžus į Lietuvą. Sakoma, kad yra rašytojų, kurie gali kurti tik savo šalyje. Matyt, aš viena iš jų.“ 2018 m. V. Prėskienytė-Diawara išleido apsakymų rinkinį „Bėgimas į nežinią. Afrikietiški apsakymai“.

Renginyje dalyvaus autorė V. Prėskienytė-Diawara, knygos redaktorė, vertėja Dalia Kižlienė, moderuos žurnalistė Rūta Kupetytė.

Trumpai apie renginį

Data spalio 2 d.
Laikas 18 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai ir rėmėjai Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“