Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 28 d.

Spalio 28 d.: Sostinės vario kvintetas Nacionalinėje bibliotekoje

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO), vadovaujamas meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Gintaro Rinkevičiaus, bendradarbiaudamas su įvairiais muziejais ir kitomis kultūrinėmis erdvėmis, šį rudenį pradeda naują projektą – edukacinę savaitę „LVSO vaikams“.

Spalio 28–30 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, MO muziejuje, Nacionalinėje dailės galerijoje, Vilniaus taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje, Vilniaus paveikslų galerijoje ir koncertų salėje „White Piano Hall“ įvyks net devyni edukaciniai renginiai vaikams. Jų metu simfoninio orkestro muzikantai supažindins vaikus su klasikinės muzikos įvairove, simfoninio orkestro instrumentais ir jų galimybėmis, pasakos muzikos istorijas.

LVSO edukacinės savaitės iniciatyva gimė iš noro skatinti vaikų ir jaunimo kultūrinį, kūrybinį ugdymą, gyvą domėjimąsi skirtingomis kultūros ir meno sritimis, padėti vaikams ir jaunimui atskleisti savo kūrybinį potencialą, įtraukti juos į socialinį ir kultūrinį dialogą, ugdyti meilę bei pagarbą kultūrai ir menui, supratimą, jog tai – itin vertinga ir svarbi gyvenimo dalis.

Pasitelkiant inovatyvius ir interaktyvius metodus, įtraukius kūrybos procesus, investuojama ir į visos visuomenės kultūrinį švietimą, užauginama jaunimo karta, drąsiau besirenkanti kultūrines veiklas ir aktyviau dalyvaujanti kultūriniame gyvenime.

Variniai pučiamieji skelbia edukacinių koncertų savaitės pradžią! Sostinės vario kvinteto muzikantai koncerte atliks nuotaikingus kūrinius vaikams ir nepaliks abejingų.

Sostinės vario kvintetas:
Algirdas Januševičius, trimitas;
Jonas Katauskas, trimitas;
Gintaras Ščerbavičius, valtorna;
Paulius Batvinis, trombonas;
Darius Bažanovas, tūba.

Koncertas rekomenduojamas vaikams ir jaunimui nuo 10 metų. Renginys nemokamas.

Būtina išankstinė registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 28 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas
būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Trukmė
1 val.
Organizatorius
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“