Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 21 d.

Spalio 21 d. – lapkričio 16 d.: paroda „Žemaitija Vytauto Steponaičio religinių paveikslėlių kolekcijoje“

Žemaitijos vardas rašytiniuose šaltiniuose paminėtas prieš 800 metų. Siekdamas paminėti šią progą, Lietuvos Respublikos Seimas 2019-uosius paskelbė Žemaitijos metais. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje švenčiami Žemaitijos vardo paminėjimo metai dėmesio sulaukė ir Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Nacionalinės bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skaityklos parodoje pristatomi smulkieji spaudiniai iš vienos reikšmingiausių lietuviškų religinių paveikslėlių kolekcijų – bibliografo Vytauto Steponaičio (1893–1957) rinkinio. Visi eksponatai vienaip ar kitaip susiję su Žemaitija: vaizdai ir tekstai atspindi Žemaičių ir Telšių vyskupijų religinio gyvenimo aktualijas, pristato Žemaitijos teritorijoje veikusias religinės minties leidyklas ir pavienius leidėjus entuziastus, žymiausius šio regiono sakralinės dailės kūrinius bei architektūrinius ansamblius ir, žinoma, žmones – savo krašto patriotus, Žemaitijoje gyvenusius, dirbusius, kūrusius.

Parodą parengė Retų knygų ir rankraščių skyriaus vyresnioji metodininkė-tyrėja Jurgita Kristina Pačkauskienė. Parodos dailininkas – Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyriaus vyresnysis dailininkas Jokūbas Zovė.

Trumpai apie parodą

Data spalio 21 d. – lapkričio 16 d.
Laikas skaityklos darbo laiku
Vieta Retų knygų ir rankraščių skaitykla, V a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“

Zemaitija 504x504