Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 18 d.

Lapkričio 20 d. – gruodžio 18 d.: ekskursijos po parodą „Verba volant, scripta manent: iš Nacionalinės bibliotekos lobyno“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje galite susipažinti su bibliotekos šimtmečiui parengta paroda „Verba volant, scripta manent: iš Nacionalinės bibliotekos lobyno“. Šimtmetį kaupta ir saugota dokumentinio paveldo visuma lankytojams pristatoma pirmą kartą.

Parodoje, pasitelkiant įvairaus žanro ir formų XIV–XXI a. eksponatus, kuriamas įvairialypis pasakojimas apie Lietuvos kultūros istoriją. Ne vienas parodos eksponatas yra įtrauktas į UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ Lietuvos nacionalinį registrą. Ekspozicija skirta dokumentams, liudijantiems Lietuvos kultūros ir knygos istoriją.

Parodoje galite susipažinti su seniausiomis spausdintinėmis knygomis – inkunabulais, Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto bibliotekai priklausiusia knyga, Kristijono Donelaičio „Metais“, šelako plokštelėmis ir pianolos ritinėliais. Taip pat yra eksponuojamos XIV–XVII a. populiariausios knygos bei miniatiūrinės knygelės.

Ekskursijose parodos kuratorės išsamiau papasakos apie Nacionalinės bibliotekos lobyną ir eksponatų istorijas.

Daugiau apie parodą ›

Ekskursijos po parodą organizuojamos lapkričio 20 d. 16 val., gruodžio 4 d. 16 val. ir gruodžio 18 d. 16 val. Būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Trumpai apie ekskursijas

Data ir laikas

lapkričio 20 d. 16 val.
gruodžio 4 d. 16 val.
gruodžio 18 d. 16 val.

Vieta
Parodų salė, III a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“