Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. spalio 28 d.

Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekų komandų dirbtuvės Nacionalinėje bibliotekoje

Spalio 22–24 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi projekto „Į žmogų orientuota kūryba Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekose“ komandos iš Islandijos, Danijos ir Švedijos, kurios tęsė birželio mėnesį Reikjaviko bibliotekoje pradėtą darbą taikant „Design Thinking for Libraries“ metodiką.  

Trijų dienų dirbtuves organizavo Nacionalinės bibliotekos komanda: Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyriaus dizainerė Vaida Gasiūnaitė, Kultūrinės edukacijos skyriaus vadovė Rūta Lazauskaitė, Vartotojų aptarnavimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Greta Leleivaitė, Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus vyriausioji bibliografė Aušra Marčiulaitytė. Jose kolegos iš keturių šalių sprendė Nacionalinėje bibliotekoje kylančius iššūkius ir bendravo su bibliotekos lankytojais bei darbuotojais. Dirbtuvėse tarptautinės komandos pristatė naujas koncepcijas, kurios turėtų pagerinti erdvių matomumą ir suteikti naujų galimybių vartotojams susipažįstant su bibliotekos paslaugomis. Šiose dirbtuvėse įgyta patirtimi bus dalinamasi ir su Nacionalinės bibliotekos darbuotojais – surengtame kelių dienų seminare bus aptariami vidiniai bibliotekos iššūkiai.

Paskutinysis projekto etapas vyks Švedijoje, Malmės bibliotekoje. Bus siekiama išsiaiškinti, kaip, atsižvelgiant į kultūrinius skirtumus bei atskirų Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekų specifiką, „Design Thinking for Libraries“ metodiką galima būtų taikyti dar nuosekliau.

Projekto trukmė: 2019 m. sausio 2 d. – 2021 m. sausio 31 d.

Projektą „Į žmogų orientuota kūryba Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekose“ iš dalies finansuoja Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinio mobilumo programa.