Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 6 d.

Gruodžio 5–8 d.: tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“

Gruodžio pirmoji savaitė Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje skirta įvairaus žanro animaciniams filmams. Ne pirmus metus Nacionalinės bibliotekos Kino salėje vyks tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“. Čia mažieji kino mėgėjai su šeimomis stebės meninę animaciją ir autorines retrospektyvas, skatinančias kūrybiškumą.

Gruodžio 5 d. 10 val. „Istorijos mažiesiems“

Spalvingų, linksmų ir pamokančių istorijų programa skirta patiems mažiausiems žiūrovams (nuo 2 iki 7 metų). Mažieji smalsuoliai susipažins su peliuku Semu, kuris nusprendžia įgyvendinti savo svajonę – skraidyti su kregždėmis. Po to leisis šuoliais per nuotykius kartu su mažu ėriuku ir išgirs pasakojimą apie nelinkusią rizikuoti avių bandą. Kartu stebėsime atostogaujančias kates filme „Katinų ežero miestas“ – kačių rojaus kampelyje. Tik ar čia tikrai suras rojų filmo herojus – persų veislės katinas? Žiūrėsime linksmą trijų varlių ir mažos muselės istoriją, o po to keliausime pas du paukštukus jauniklius, kurie turi per mažus sparnus skraidyti. Šypseną kelianti istorija „Dramblys“ atskleis, kad gana sudėtinga straubliu nudžiuginti savo liūdnąjį šeimininką. Susipažinsime su nerūpestingai žaidžiančia maža mergaite ir jos draugu drambliu , taip pat su taikiai fermoje gyvenančiais draugais, iš kurių iš miško atėjęs vilkas pagrobia vištą. Ir pabaigoje leisimės į ilgą kelionę ieškoti mažo tigriuko dryžių.

Animaciniai filmai bus rodomi be dialogų. Rekomenduojama vaikams nuo 2 iki 7 metų. Daugiau apie animacinius filmus sužinosite čia  ›

Reikalinga išankstinė registracija el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Gruodžio 6 d. 10 val. „Pasakų pasaulis“

Seniai seniai... tai pirmieji žodžiai, atveriantys duris į pasakų pasaulį. Tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“ pasakų mylėtojams (vaikams nuo 4 iki 9 metų) pristatys šmaikčias, pamokančias istorijas. Susipažinsime su jauna samurajų bite, kuri mokosi iš netikėtų mokytojų. Pamatysime pelėms geriausią vietą pasaulyje, kur jos gyvena be rūpesčių. Nukeliausime į Pietų Ameriką ir susitiksime su prieš 12 000 metų gyvenusiu berniuku, vardu Kuma, kuris troško tapti medžiotoju. Stebėsime dramatiškiausią, bet humoro nestokojantį šachmatų mūšį. Papulsime į giliuosius vandenis, kuriuose knibžda grėsmingų padarų. Susipažinsime su didžiausiais gelbėtojais ir pagalbos siūlytojais. Stebėsime istoriją apie astronautą, kuris, būdamas vaikas, svajojo skristi ir būti laisvas. Žiūrėsime filmą „Namas ant ratų“, sukurtą pagal rašytojo F. Usmano apsakymą ir pasakojantį apie vyrą, bandantį pakeisti įprastą gyvenimo būdą. Susipažinsime su keistų idėjų apsėsta ūdra, kuri nori viską užbaigti, ir stebėsime V. Dubovkos pasaką apie mažą zylutę, kuri iš saulės parnešė žmonėms ugnį.

Animaciniai filmai bus įgarsinti lietuviškai. Rekomenduojama vaikams nuo 4 iki 9 metų. Daugiau apie animacinius filmus sužinosite čia  ›

Reikalinga išankstinė registracija el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Gruodžio 7 d. 12 val. „Tindirindžio“ pasakų pasaulis“

Šią dieną bus pristatytos mažosios visada žavinčios animacinės pasakėlės. Filme „Kurmis ir sliekas“ herojus atranda, kad visi kiti gyvūnai turi tų pačių rūšių draugų, su kuriais gali žaisti. Paklajosime su medžiu, netikėtai įšokusiu į batų porą ir išėjusiu pasivaikščioti. Susipažinsime su vargšeliu siuvėju, kuris nusipirko ožką, tikėdamasis, kad namuose atsiras daugiau ramybės ir tvarkos. Netikėtai susivienijus paukšteliams ir skruzdėlytėms, išsiaiškinsime, ar jų nuo medkirčio saugomas medis buvo apgintas. Stebėsime pasakojimą apie mergaitę Miriam, kuri kartu su šeima ir augintiniais ilsisi palapinėje. Įdomi edukacinė plastilino animacija „Nuostabios vabalų spalvos“ padės vaikams pažinti anglų kalbos abėcėlę ir žodžius. Svarstysime, kodėl balta varna nepritampa prie juodų. Pasinersime į juokingus trijų medžiotojų ir jų ištikimo šuns nuotykius ir susipažinsime su paukšteliu bei jo geriausiu draugu vikšreliu. Pabaigoje stebėsime epo „Šachnamė“ adaptaciją apie didvyrių kovas su kalnų milžinu, kuri kurta pagal Irano miniatiūras, iraniečių epus.

Animaciniai filmai bus rodomi be dialogų. Rekomenduojama vaikams nuo 4 iki 9 metų. Daugiau apie animacinius filmus sužinosite čia  ›

Įėjimas laisvas. Vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos).

Gruodžio 8 d. 12 val. „Kalėdinis „Tindirindis

Šventinio laikotarpio laukdami pristatome kalėdinių animacinių filmų konkursinę programą mažiesiems žiūrovams. Šie žiemos grožybių kupini filmai sukurs šventinę nuotaiką. Kalėdinių filmų programoje pamatysime daug įvairiausių nuostabių istorijų ir nuotykių, kurie galbūt galėjo įvykti tik šios šventės išvakarėse. Žiūrėsime istorijas apie mažųjų begemotuko ir drambliukės nuotykius žiemą ir kiškio, kuris bando nugvelbti sniego senio nosį morką, pastangas. Bus pristatyta Salomėjos Neries „Senelės pasakos“ adaptacija. Kartu su pingvinu ieškosime kalėdinės eglutės, o po to susipažinsime su dviem bičiuliais kiškučiais, kurie šokuoja nuo žiemos linksmybių link pavojų. Bandysime kartu su maža mergaite išsklaidyti nuobodulį ir keliausime į kalėdinę kelionę. Susipažinsime su zuikiene ir trimis jos zuikučiais, kurie neša žaisliukus, žibintus ir riestainius, skirtus kalėdinei eglutei papuošti. Išsiaiškinsime, ar mažas šuniukas suras savo draugą berniuką. Stebėsime, kaip trys seseles ruošiasi šventinei vakarienei ir kaip jų namus užgriūva linksmų šventinių persirengėlių pulkas. Stebėsime linksmą animacinę miniatiūrą, kurioje vilkas visą vakarą persekioja tris paršiukus, o šie paskutinę akimirką pasislepia savo trobelėje. Žiūrėsime, kaip Giltinė bando pasiglemžti Kalėdų senelį, o viešbučio „Bone Voyage“ gyventojus užgriūva kalėdinės nuotaikos ir neįtikėtinų nuotykių lavina.

Animaciniai filmai bus įgarsinti lietuviškai. Rekomenduojama vaikams nuo 4 iki 9 metų. Daugiau apie animacinius filmus sužinosite čia  ›

Įėjimas laisvas. Vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos).

Trumpai apie filmus

Data Laikas Vieta Tema Dalyvavimas
Gruodžio 5 d. 10 val. Kino salė, V a. „Istorijos mažiesiems“ (70 min.) Būtina registracija el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Gruodžio 6 d. 10 val. Kino salė, V a. „Pasakų pasaulis“ (90 min.) Būtina registracija el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Gruodžio 7 d. 12 val. Kino salė, V a. „Tindirindžio“ pasakų pasaulis“ (70 min.) Įėjimas laisvas. Vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos)
Gruodžio 8 d. 12 val. Kino salė, V a. „Kalėdinis „Tindirindis“ (75 min.) Įėjimas laisvas.Vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos)