Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 3 d.

Gruodžio 7 d.: konferencija „Etninės kultūros vaidmuo formuojant Lietuvos įvaizdį: iššūkiai ir galimybės“

Etninės kultūros globos taryba ir Lietuvių etninės kultūros draugija kviečia į mokslinę konferenciją, skirtą etninės kultūros aktualijoms. Renginys vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Darbotvarkėje numatytos dvi sesijos ir ekspertų diskusija. Bus ieškoma atsakymų, kas yra Lietuvos DNR ir kas mums svarbu šiandien? Ar etninė kultūra gali tapti atsvara globalizmui? Pranešimuose bus gvildenamos regioninės ir vietos tapatybės suvokimo ugdymo temos; etninės kultūros statuso įtvirtinimo ir gyvosios tradicijos tęstinumo; tautodailės svarbos puoselėjant lietuvių etninę kultūrą ir formuojant Lietuvos įvaizdį temos; sutartinių, kanklių kaip lietuviškos tapatybės, įvaizdis Lietuvoje ir pasaulyje; tautinio identiteto paieškų šių dienų aprangoje tema; tradicinių kalendorinių švenčių aktualumas ir kt. Konferencijos dalyviams bus rodoma vaizdinė medžiaga „Lietuviškos tapatybės raiška istorinės atminties renginiuose“.

Ekspertų diskusijoje bus aptariami klausimai apie šiuolaikinio jaunimo santykį su etnine kultūra ir svarbiausi lietuviškos tapatybės ženklai šiuolaikinėje visuomenėje; etninės kultūros vaidmuo plėtojant kultūrinį turizmą (Lietuvos ir užsienio pavyzdžiai); tarpinstitucinis bendradarbiavimas siekiant užtikrinti etninės kultūros įtraukimą į Lietuvos įvaizdžio kūrimą; etninės kultūros vieta bendrojoje Lietuvos kultūros politikoje. Planuojama priimti konferencijos rezoliuciją.

Renginio finalinis akcentas ­– koncertas ir tautinių kostiumų pristatymas. Dalyvauja: vyrų grupė „Tankuojis“ (vadovas Tomas Aleknavičius) ir šeimų folkloro ansamblis „Virvytė“ (vadovė Loreta Sungailienė).

Čia galite susipažinti su konferencijos programa.

Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ paskyroje vyks tiesioginė renginio transliacija.

Trumpai apie konferenciją

Data gruodžio 7 d.
Laikas 12–19 val., registracija nuo 11.30 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 7 val.
Organizatoriai Etninės kultūros globos taryba ir Lietuvių etninės kultūros draugija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“