Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 18 d.

Gruodžio 18 d.: knygos „Meilės prekeiviai“ pristatymas

Leidykla „Sofoklis“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į Yossi Avni-Levy knygos „Meilės prekeiviai“ pristatymą. Tai pirmoji gerai žinomo, skaitytojų ir kritikų vertinamo Izraelio autoriaus knyga, kurią iš hebrajų į lietuvių kalbą išvertė Olga Lempert.

„Meilės prekeiviai“ – jautrus ir daugiasluoksnis pasakojimas apie tėvystę. Romane dėliojama tėvo, sūnaus ir senelio – trijų kartų – istorija: tyli sūnaus meilė tėvui, beribė vaiko meilė motinai ir dviejų tėčių meilė.

Autorius skaitytoją iš skurdžios, bet patrauklios Izraelio septintojo dešimtmečio gyvenvietės išveda į vaizdingas tolimo miesto gatves, kur žmonės ir velniai gyvena vieni šalia kitų. Knygos grožis atsiskleidžia jautria pasakojimo poezija, o vertė – mažai mums pažįstamos šalies buities paveikslais.

Renginį moderuos rašytojas, poetas, publicistas, literatūros premijų laureatas Markas Zingeris. Renginys vyks anglų kalba. Organizatoriai labai prašo į knygos pristatymą atvykti laiku, pavėlavę į salę nebus įleidžiami.

Kviečiame Izraelio (ir ne tik) literatūros gerbėjus!

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 18 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Trukmė 2 val.
Organizatorė leidykla „Sofoklis“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“