Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 20 d.

Šimtmečio vakaras Nacionalinės bibliotekos darbuotojams

Penktadienio vakarą Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka surengė ypatingą vakarą.

Gruodžio 20 d. – tikrasis oficialus Lietuvos nacionalinės bibliotekos įkūrimo šimtmetis. Ta džiaugsminga proga buvo surengtas iškilmingas padėkos vakaras visiems bibliotekos darbuotojams.

„Noriu padėkoti, kad šį vakarą esame kartu. Be jūsų nebūtų ir šio vakaro. Šiandien mes dalinamės bendrais prisiminimais ir švenčiame Nacionalinės bibliotekos įkūrimo 100-metį“, – sakė Nacionalinės bibliotekos vadovas prof. dr. Renaldas Gudauskas.

Šventėje buvo įteiktos Kultūros ministro, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Eugenijaus Jovaišos bei bibliotekos vadovo prof. dr. Renaldo Gudausko padėkos bibliotekos darbuotojams už ilgametį darbą, puikius darbo rezultatus, išskirtines kompetencijas ir kitus nuopelnus kuriant, puoselėjant ir garsinant Nacionalinę biblioteką. Susirinkusiųjų taip pat laukė šventinis akordeonisto Tado Motiečiaus pasirodymas ir M. K. Čiurlionio kvarteto koncertas.

Šventinio vakaro partneris – Lietuvos nacionalinė filharmonija.

Tą patį vakarą LRT transliavo oficialaus šventinio vakaro „Žmonių biblioteka“, skirto Nacionalinės bibliotekos įkūrimo 100-mečio jubiliejui, kuris vyko lapkričio 14 d., vaizdo įrašą.

Daugiau nuotraukų ›