Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. gruodžio 31 d.

Viešųjų bibliotekų fondus papildys Nacionalinės bibliotekos išleistos knygos

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos išleistomis knygomis „Juozas Urbšys: gyvenimu liudiju istoriją“, „Petras Klimas: visada ieškojau Lietuvos“, „Mstislavo Dobužinskio heraldika: ne tik mokslas, bet ir menas“ bei Lietuvos nacionalinės retrospektyviosios bibliografijos rinkiniais bus papildyti visų savivaldybių viešųjų bibliotekų fondai. Šiuos leidinius Nacionalinė biblioteka parengė ir išleido įgyvendindama Lietuvos kultūros tarybos finansuotus projektus „Nepriklausomybės archyvai“ ir „Lietuvos nacionalinės retrospektyviosios bibliografijos leidinys „Lietuvos bibliografija. Serija B. Periodiniai leidiniai lietuvių kalba, 1823–1940. D.1. Poligrafiniu būdu spausdinti leidiniai. Kn.1–2“. Perduodamų leidinių vertė siekia 4,5 tūkst. eurų.

Leidiniai apie diplomatus Juozą Urbšį, Petrą Klimą ir dailininką Mstislavą Dobužinskį yra skirti Lietuvos valstybės atkūrimo sukakčiai, jų tikslas – supažindinti visuomenę su archyvuose saugomais dokumentais apie Lietuvos valstybės politikos bei kultūros veikėjus ir Lietuvos valstybės simbolikos istoriją. Lietuvos nacionalinės retrospektyviosios bibliografijos leidyba siekiama užtikrinti nacionalinės retrospektyviosios bibliografijos fundamentinių tyrimų sklaidą, sudarant tinkamas sąlygas mokslininkų, atminties institucijų ir verslo subjektų aktyvesniam bibliografinių duomenų bei periodinių leidinių (fiziniam ir virtualiam) naudojimui, vykdant išsamesnius periodikos ir kitus tyrimus.

Visus šiuos leidinius galima įsigyti Nacionalinės bibliotekos Informacijos ir registracijos punkte (Gedimino pr. 51, Vilnius, II a.) arba Leidybos skyriuje (tel. (8 5) 263 9111, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).