Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. sausio 29 d.

Sausio 15 d. ir 29 d.: kontempliavimo muzikos apžvalga

Ar būna taip, kad pradėjus daryti užduotį norisi greitai ją mesti ir imtis kitos veiklos? Galbūt taip yra dėl nemokėjimo susikoncentruoti? Negebėjimas susikaupti gali turėti įtakos ne tik darbo kokybei, bet ir savivertei ar bendravimui su kitais. Gera žinia ta, kad dėmesį ir jo sutelkimą, kaip ir kitus gebėjimus, galima lavinti.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje šįkart po praktinės veiklos, skirtos sąmoningam dėmesio valdymui ir gilaus susitelkimo gebėjimams lavinti, kviečiame susipažinti su išskirtine muzikine kultūra. Trumpai apžvelgsime įvairių žanrų muziką, priskiriamą meditacijai, lyg savaime skatinančiai geresnį įsiklausymą, taip pat vadinamąją relaksacinę muziką ir jos ištakas – ambientinę, ankstyvąjį JAV new age muzikinį sąjūdį.

Trumpai prisiminsime Rytų šalių tradicinę, ritualinę muziką. Kalbėsime apie jos įtaką Vakarų pasauliui, ypač populiariajai muzikai (džiazui, rokui, elektroninei, akademinio avangardo muzikai), taip pat reikšmę šiandien išpopuliarėjusiai world music tėkmei. Daugiau dėmesio skirtume Vakarų šalių autorių kūrybai, kuri dėl intencijos ar marketingo siejama su meditacine muzika, taip pat paminėtume įrašus, net savotiškas garso programas, tikslingai komponuotas susitelkimui lavinti ir kitoms psichologinio ugdymo praktikoms.

Kartu aptartume, kaip galima būtų pasitelkti pačios įvairiausios muzikos įrašus ar garsinę kūrybą siekiant tobulinti dėmesingumo ir koncentracijos gebėjimus.

Kontempliacijai skirtos muzikos apžvalgą pristato Nacionalinės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas.

Trumpai apie renginį

Data

sausio 15 d. 13 val. ir 18 val.
sausio 29 d. 13 val.

Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“