Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. sausio 30 d.

Sausio 27 d. – kovo 2 d.: ekskursijos ir rytmečio skaitymai „Bėgimas su vilkais“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje iki pavasario lankytojų lauks iliustracijų paroda „Bėgimas su vilkais“. Šia proga Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia mažuosius bibliotekos lankytojus į edukacijas, susijusias su paroda.

Pradinių klasių mokiniai galės susipažinti su skirtingų iliustruotojų sukurtais, tradicinių pasakojimų įkvėptais vilkolakiais. Ekskursijose meno pedagogė aptars su vaikais meno kūrinius ir vilkų tematiką literatūros kūriniuose.

Ikimokyklinio amžiaus vaikus ir 1–2 klasių mokinių grupes kviečiame registruotis į garsinius rytmečio skaitymus. Parodos laikotarpiu vaikams bus skaitomi kūriniai apie vilkus ir vilkiškas būtybes:

  • Orianne‘os Lallemand ir Éléonore‘os Thuillier „Vilkas keičia spalvą“. Vilkas iš lovos išlipo ne ta koja. Jis nebenori būti juodas ir nusprendžia pakeisti spalvą. Tačiau pasirodo, kad tai padaryti nėra taip paprasta, kaip jis įsivaizdavo. Knyga moko, kad save reikia priimti tokį, koks esi. Skaitydami nuotaikingą istoriją vaikai išmoks pažinti spalvas ir savaitės dienas.
  • Thierry‘io Robberechto „Vilkas, kuris iškrito iš knygos“. Kartą iš mergaitės Zojos knygų lentynos išslydo knyga apie vilką, o iš jos iškrito pats knygos veikėjas! Šios istorijos nebūtų buvę, jei pilkis būtų laiku spėjęs sugrįžti į knygą, bet jam sutrukdė mergaitės katinas. Vargšeliui vilkui teko slėptis pirmoje pasitaikiusioje istorijoje, o ten ne taip smagu, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.
  • Maurice‘o Sendako „Kur gyvena pabaisos“. Knygoje pasakojama apie berniuką Maksą, kuris už siautėjimą po namus mamos pasiunčiamas į lovą be vakarienės. Kambaryje nutinka keisčiausi dalykai: Maksas atsiduria džiunglėse, čia sutinka baisius laukinius padarus – pabaisas. Jis džiaugiasi sugebėjęs pasprukti nuo griežtų namų taisyklių, o ir pabaisos jo visai negąsdina. Priimti tolesnius sprendimus Maksą priverčia ne kas kita, o namų ilgesys.
  • Annos Lennas „Spalvų monstriukas“. Spalvų monstriukas vieną rytą atsikelia sutrikęs. Jo jausmai visiškai susipynė! Ar jam pavyks pasijusti geriau? Gal atsakymas – tai spalvos? Knygelė kviečia pažvelgti į jas ir atpažinti džiaugsmą, liūdesį, pyktį, baimę ir ramybę. Tai jautrios ir ypatingos pagrindinių emocijų iliustracijos, kurias lengvai supras ir didelis, ir mažas.

Garsiai perskaitę kūrinius, pasinersime į diskusiją apie tekstus ir jų iliustracijas. Taip pat galima registruotis į po skaitymų vyksiančias dirbtuves, kuriose, padedami pedagogės, vaikai kurs su skaitomu tekstu susijusius rankdarbius.

Maloniai kviečiame registruotis ir nekantraujame susitikti. Registracija galima el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.