Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 25 d.

Vasario meno edukacijos

Sėkmingai startavęs, trečius metus tęsiasi meno edukacijų ciklas. Jau apžvelgėme ir praktiškai pabandėme daugelį kompozicijos dalykų, tęsiame meno galimybių paieškas meno istorijoje. Vasarį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje nagrinėsime erdvės ir formos santykius ir susipažinsime su tiesioginio piešimo šviesa fenomenu.

Vasario 4 d. ir 18 d. 17 val. Fotografija be fotoaparato

Paskaitų ciklas „Fotografija be fotoaparato“ bus skiriamas tiesioginio piešimo šviesa fenomenui. Fotografas, literatas, Vilniaus analoginės fotografijos ir kino festivalio kuratorius Andrei Antonau supažindins su įvairia technika – šviesos atspaudu, chemigrama, lumengrama, Kirliano fotografija ir kita. Lektorius papasakos apie jų istoriją ir galimybes pritaikyti kuriant šiuolaikinį meną.

Vyks du susitikimai, į juos būtina registruotis:

Vasario 25 d. ir 29 d. 17 val. Erdvė ir forma

Menininkas Robertas Morris apie minimalistinį meną yra sakęs, kad paprasta forma nebūtinai reiškia patirties paprastumą. Vienodos formos ne sunaikina, o kuria santykius. Vyraujanti vienoda forma anaiptol nereiškia, kad išnyksta detalizuojančio dydžio, proporcijos ir kiti santykiai. Veikiau jie dar darniau ir savičiau susiejami. Šią mintį galima plėtoti, kalbant apie erdvės lape užpildymą ir neužpildymą. Būtent tuščios ir užpildytos erdvės santykis gali lemti kūrinio nuotaiką ir vertę – prisiminkime tradicinę japonų meno ir filosofijos nuostatą, jog tuščia erdvė būtina, kad išryškėtų formos esmė.

Susipažinę su kai kurių menininkų kūryba, praktiškai gilinsime kūrinio komponavimo žinias, mėginsime suvokti naujas kūrybos galimybes.

Šiai temai skirsime dvi pamokas, į kurias būtina registruotis:

Trumpai apie edukacijas

Data Laikas Trukmė Vieta Tema
Vasario 4 d. 17 val. 1,5 val. Meno erdvė, V a. Fotografija be fotoaparato
Būtina registracija ›
Vasario 18 d. 17 val. 1,5 val. Meno erdvė, V a. Fotografija be fotoaparato
Būtina registracija ›
Vasario 25 d. 17 val. 1,5 val. Meno erdvė, V a. Erdvė ir forma
Būtina registracija ›
Vasario 29 d. 17 val. 1 val. Meno erdvė, V a. Erdvė ir forma
Būtina registracija  ›