Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 26 d.

Vasario 5, 12, 19, 26 d.: edukacinis ciklas „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“

Nutildžius vidinį chaosą, paleidus įtampą, nerimą, nepiešiant blogų ateities scenarijų, daug paprasčiau sąmoningai ir tinkamai keliauti į save. Vasario mėnesį kviečiame į edukacinį ciklą „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“, jo dalyviai turės progą panirti į asmeninio psichologinio pasaulio pažinimą.

Edukacijose bus mokoma sąmoningai valdyti dėmesį, suvokti savo potencialą, plėsti vidinės kultūros akiratį ir leistis pažinimo taku į meninės kūrybos ir filosofinių tradicijų sąsajas. Dėmesio valdymo technikos suteikia galimybę tapti sąmoningesniu ir labiau išsilavinusiu žmogumi. Kiekvienam sudaromos palankios sąlygos nurimti, susikaupti ir kūrybiškai išsiskleisti kasdienėje veikloje.

Vartojami susitelkimo valdymo metodai dalyviams bus naudingi kaip savirefleksija, padedanti išryškinti esminius asmenybės bruožus ir ugdyti analitinį mąstymą. Gilesnis savęs pažinimas leidžia geriau suprasti aplinkinį pasaulį, gebėti priimti ir vadovautis gyvenime naujai atrastomis vertybėmis.

Jau daugelį metų pasaulio mokslininkai atlieka tyrimus, kaip dėmesingumo pratybos veikia žmogaus protą. Reguliariai praktikuojant tinkamą susitelkimą, įgaunama vertingos patirties, atpažintos geriausios asmens savybės leidžia padėti ir kitiems žmonėms tapti savimi.

Edukacijas ves Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyriaus kultūros projektų vadovė Eglė Jovaišaitė. Ji dėmesingumo metodikos ir pratybų pradėjo mokytis 1998 m., mokėsi Vilniuje, Lenkijoje, Vengrijoje. 2004–2009 m. intensyviai stažavosi Indijoje ir Europoje, o nuo 2007 m. pradėjo vesti paskaitas apie koncentraciją ir mokymus Ženevoje, Paryžiuje. E. Jovaišaitė veiklą tęsia Vilniuje, Nacionalinėje bibliotekoje, reguliariai stažuojasi Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Trumpai apie renginį

Data vasario 5, 12, 19, 26 d.
Laikas 12 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“