Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 17 d.

Laisvalaikio skaitinių erdvėje – populiariausios knygos į namus!

Gera žinia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaitytojams – Laisvalaikio skaitinių fondas papildytas naujomis knygomis į namus. Kviečiame užsukti ir patikusias penkias knygas pasiskolinti į namus 30 dienų, prireikus grąžinimo terminą dar pratęsti 14 dienų.

Primename, kad II bibliotekos aukšte rasite lietuvių literatūros kūrinių, knygų užsienio kalbomis, o V aukšte ieškokite kulinarinių knygų.

Kviečiame susipažinti su populiariausiomis knygomis. Linkime įtraukiančių skaitinių!

Knygos viršelisLauren Groff „Florida“
Florida – tai gaivališkas pasaulis, kur kasdienybės pakraščiuose tyko audros, panteros, smegduobės ir gyvatės, bet didžiąsias paslaptis ir pavojus slepia pati žmogaus prigimtis. Tokiame chtoniškame pasaulyje bando išgyventi labai skirtingi žmonės: nerimastinga bevaikė šeima, motinos paliktos dvi sesutės, uragano užklupta ir su savo praeitimi bandanti atsisveikinti jauna moteris, vienišas berniukas, nuolat kažko ieškanti buvusi akademikė, tapusi bename. Bet visuose apsakymuose nuolat išnyra nepamirštama veikėja – stipri ir ryžtinga moteris, žmona ir motina.

Knygos viršelisYanis Varoufakis „Pokalbis su dukra apie ekonomiką“
Knygoje „Pokalbis su dukra apie ekonomiką“ rasite prof. Yanio Varoufakio, vieno žymiausių šių laikų ekonomistų, kritišką ir provokuojančią pasaulio ekonomikos analizę. Autorius, pasitelkęs šiuolaikinės kultūros simbolius, literatūrą ir savo šeimos istorijas, aiškina, kaip susiformavo rinkos visuomenė. Priešingai nei dauguma ekonomistų, jis paprastai ir be įmantrių sąvokų analizuoja sudėtingus procesus bei idėjas ir griauna vieną ekonomikos mitą po kito.

Knygos viršelisStuart Macbride „Gęstanti šviesa“
Škotijos miesto Aberdyno raudonųjų žibintų kvartale aptinkamas nuogai išrengtos, mirtinai sumuštos prostitutės kūnas. Kriminalistui seržantui Loganui Makrėjui tai dar viena bloga blogos dienos pradžia. O juk savo eilės laukia lagamine atrasti išdarinėti labradorų veislės šuns palaikai, miesto tarybos narių grupinis seksas su nepilnamete, be žinios dingęs neištikimas vyras... Kasdienės niekuo neišsiskiriančio Škotijos miesto paprasto policininko problemos.

Knygos viršelisChris Carter „Egzekutorius“
Vienoje Los Andželo bažnyčioje prie altoriaus laiptų randamas kruvinas kunigo kūnas. Teismo medicinos ekspertų komanda ant jo krūtinės aptinka krauju užrašytą trejetą. Iš pradžių detektyvui Robertui Hanteriui atrodo, kad tai ritualinė žmogžudystė, bet, kai vėliau atsiranda daugiau lavonų, nuomonę tenka pakeisti. Visi tie žmonės buvo nukankinti nusikaltėlio, puikiai žinojusio, ko aukos savo gyvenime labiausiai bijojo. Robertas Hanteris leidžiasi medžioti itin žiauraus ir gudraus žudiko, nusikaltėlio, puikiai išmaniusio kiekvieno giliausiai slepiamą baimę.

Knygos viršelisArkady Ostrovsky „Pramanyta Rusija“
Šioje A. Ostrovskio knygoje bandoma atsakyti į klausimą, kodėl Rusijoje taip ir nesugebėta atitrūkti nuo slogios praeities. Čia aprašoma, kaip „naujasis caras“ V. Putinas įsitvirtino valdžioje: nuosekliai smaugdamas žiniasklaidą, pasitelkęs ištisą propagandininkų korpusą, skatindamas rusų neapykantą Vakarams, viešai apgailestaudamas dėl „prarastos didybės“ – SSRS griūties. Susidorojimas su neįtikusiais žurnalistais, politikais ir verslininkais, teroro aktai, antrasis Čečėnijos karas, įsiveržimas į Gruziją ir galiausiai – įvykiai Kryme ir Donbase, Ukrainai priklausančiose teritorijose.

Knygos viršelisMartin Blaser „Nykstantys mikrobai. Kas sukelia šiuolaikines ligas?“
Vaikų ir suaugusiųjų nutukimas, diabetas, astma, šienligė, alergija maistui, vėžys, celiakija, egzema – tai didžiausios sveikatą žalojančios šių laikų rykštės. Dr. Martinas Blaseris kviečia kartu leistis į kelionę siekiant suvokti žmogaus vidinės ekosistemos svarbą ir tai, kaip ji susijusi su šiuolaikinėmis ligomis. Dr. M. Blaseris pataria, kaip paprastais būdais atkurti pažeistą mikrobiomą ir išvengti sveikatos problemų.

Knygos viršelisDaiva Babilevičienė „Uždaryk duris iš kitos pusės“
Knygos autorė Daiva Babilevičiūtė sako, kad knyga „Uždaryk duris iš kitos pusės“ – tai jos patirties ir ieškojimų kelias, į kurį ji kviečia ir savo skaitytojas. Kartu su autore sužinosime, kodėl tampama emocinio smurto auka ir kaip to išvengti, kaip po negatyvios patirties atsitiesti, išmokti gerbti save ir iš naujo pamilti gyvenimą.

Knygos viršelisNick Spalding „Riebus šansas“
Susipažinkite su Zoja ir Gregu Miltonais, sutuoktiniais, kurie šiek tiek apsileido. Koledže Zoja buvo gražuolė, bet per keliolika metų priaugo trisdešimt kilogramų, o laikai, kai Gregas žaidė regbį, liko praeityje... Galimybė pakeisti gyvenimą atsiranda, kai geriausia Zojos draugė Eliza papasakoja apie varžybas „Riebus šansas“, kuriose susikaus šešios nutukusios poros, o pora kartu numetusi daugiausia svorio laimės 50 000 svarų prizą. Taip prasideda šeši kančių, ašarų, nusivylimo mėnesiai, kurie galbūt taps geriausiu Miltonų nuotykiu.

Knygos viršelisStefan Ahnhem „9 kapas“
Žvarbią žiemos naktį po darbo eidamas į netoliese stovintį automobilį tarsi į vandenį dingsta Švedijos teisingumo ministras. Tuo pat metu Kopenhagoje randamas žiauriai sudarkytas garsaus TV laidų vedėjo žmonos kūnas. Tyrėja Dunja Hougard netiki, kad tai pavydaus sutuoktinio darbas, pėdsakai veda į Švediją, į detektyvo Fabiano Risko valdas. Dunja ir Fabianas stačia galva pasineria į tyrimą. Žingsnis po žingsnio jie įsitraukia į makabrišką žudikų žaidimą, kol lieka vienas klausimas: kas pirmas užbaigs šią kraupią dėlionę?

Knygos viršelisJojo Moyes „Povo turgelis“
Septintasis dešimtmetis, Atėnė Forster — žavingiausia savosios kartos atstovė. Ši graži, pernelyg daug sau leidžianti mergina gavo Paskutiniosios Debiutantės pravardę. Jai sutikus tekėti už žavaus jauno paveldėtojo Daglo Feirli-Hulmo, jos tėvai lengviau atsipūtė. Tačiau po dvejų metų pasklido gandai apie Atėnės romaną su jaunu prekeiviu... Po trisdešimt penkerių metų Suzanai Pikok tenka grumtis su savo motinos palikimu. Ji randa paguodą tik pačios atidarytoje krautuvėlėje-kavinėje, pavadintoje „Povo turgeliu", tapusiu tikru rojumi ir kitiems miestelio nepritapėliams.