Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 27 d.

Vasario 27 d.: vaikų lėlių teatro studijos „Berniukas Žirniukas“ spektaklis „Sivužas“

Neabejojame, kad dar yra prisimenančių Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje gyvenusią lėlę – Berniuką Žirniuką. „Berniuko Žirniuko“ lėlių teatras bibliotekoje buvo įkurtas 1965 m. gegužę. Tuomet lėlių spektaklius kūrė teatro profesionalai drauge su bibliotekininkais. Lėlių teatras buvo populiarus ir gyvybingas, daug gastroliavo, buvo įgijęs liaudies teatro vardą.

Norime jus pradžiuginti, kad lėlė Berniukas Žirniukas niekur nedingo, tik kiek išblanko. Niekur nedingo ir Nacionalinės bibliotekos darbuotojų noras skatinti vaikus skaityti, gilintis į literatūros kūrinį, pasitelkti fantaziją, žaismę, išsivaduoti nuo stereotipų.

2018 m. rudenį Berniukas Žirniukas vėl sukvietė vaikus į teatrą – šįkart ne tik būti žiūrovais, bet ir patiems vaidinti. Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente atkurtą „Berniuko Žirniuko“ lėlių teatro studiją lanko 3–5 klasių mokiniai. Pradedantieji artistai jau pastatė du kūrinėlius: daiktų spektaklį „Gėlė ir vėjas“ pagal Henriko Radausko eilėraštį ir šešėlių spektaklį „Baisieji Alano dantys“ pagal to paties pavadinimo knygelę vaikams.

Šiais metais parengėme premjerą „Sivužas“ pagal nuostabią Mariaus Marcinkevičiaus ir dailininkės Linos Dūdaitės knygą. Spektaklis skirtas 4–8 metų vaikams.

Į premjerą kviečiame vasario 27 d. 16.30 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamente!

Lėlių teatro studijos vadovė – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento bIbliotekininkė informacijos išteklių fondo formavimui Eglė Gudonytė, dailininkė – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento kultūrinės veiklos vadybininkė Julija Charsika.

Trumpai apie renginį

Data vasario 27 d.
Laikas 16.30 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“