Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. vasario 20 d.

Čekijos Respublikos ambasadoriaus viešnagė Nacionalinėje bibliotekoje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotoja informacijos išteklių ir paslaugų plėtrai Sandra Leknickienė susitiko su Čekijos Respublikos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvoje Vítu Korseltu. Susitikime taip pat dalyvavo Čekijos nacionalinės bibliotekos Tarptautinių ryšių skyriaus vadovė Karolína Kasalová, Čekijos Respublikos ambasados darbuotoja Laura Vancevičienė ir Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus patarėja Janina Marcinkevičienė.

Susitikime kalbėtasi apie Nacionalinės bibliotekos kultūrinės raiškos formas, vaidmenį kultūriniame ir visuomeniniame gyvenime, po rekonstrukcijos įvykusį proveržį. S. Leknickienė apibrėžė dabartines Nacionalinės bibliotekos veiklos strategines kryptis, ypač akcentuodama kultūrinę viešosios diplomatijos veiklą ir renginius, tarptautinį bendradarbiavimą ir projektus. Buvo aptartos tolesnio bibliotekų bendradarbiavimo galimybės ir nuspręsta atnaujinti dvišalę bendradarbiavimo sutartį.

Čekijos Respublikos ambasadorius pristatė renginius Vilniaus knygų mugėje, Čekijos Respublikos ambasados organizuojamus su šios šalies nacionaline biblioteka. Viename jų, skirtame gražiausia pasaulyje tituluojamai Prahos Klementinumo bibliotekai, kalbą sakys ir Lietuvos nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Renginyje bus pristatyta Čekijos Respublikos nacionalinė biblioteka, jos istorija ir pasiekimai.

Svečiai dalyvavo ekskursijoje po Nacionalinę biblioteką.