Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 4 d.

Kovo 4 d.: knygos „Pažink Prancūziją“ pristatymas

Leidykla „Terra Publica“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į susitikimą visus mylinčius Prancūziją ir mėgstančius po ją keliauti. Renginyje pristatysime Vytauto Kandroto knygą „Pažink Prancūziją“. Autorius yra išleidęs kelias dešimtis knygų apie Lietuvą, o šįkart skaitytojams siūlo pažinti Prancūziją – kaip pats sako, savo mylimiausią šalį po gimtinės. Jau dvidešimt metų po Prancūziją keliaujantis ir kasmet aplankantis vis kitą jos regioną autorius šioje knygoje dalijasi sukauptomis žiniomis, patirtimi ir įspūdžiais.

Susitikime klausytojai turės galimybę iš autoriaus lūpų išgirsti visas knygos gimimo proceso įdomybes: juk informacija rinkta ir knyga kurta apie 20 metų – visų kelionių į Prancūziją metu. V. Kandrotas taip pat pristatys Prancūzijos istorijos, kultūros, gastronomijos keistenybes, pateiks įdomiausius kelionių maršrutus, pasidalins patirtimi, įsimintiniausiomis akimirkomis iš kelionių ir patars, kaip viešnagę Prancūzijoje paversti išties įsimintina.

Vasario 28 d. – kovo 4 d. kviečiame apsilankyti ir Vytauto Kandroto fotografijų parodoje „Vakaro valanda“. Joje užfiksuoti Prancūzijos vaizdai vadinamąją žydrąją valandą. Nuotraukos atskleidžia trapų vakaro grožį, kai temstant įsijungia miestų apšvietimas. Fotografai šias akimirkas ir vadina žydrąja valanda, tačiau jos trunka kur kas trumpiau – paprastai laiko pakanka vos vienam objektui įamžinti. Fotografuota šviesų mieste Paryžiuje, taip pat Lione, Tulūzoje, Monpeljė, Monblano Šamoni ir kitose Prancūzijos vietose.

Svarstančius dalyvauti prašome iš anksto susipažinti su šia informacija ›

Trumpai apie parodą

Data vasario 28 d. – kovo 4 d.
Laikas bibliotekos darbo laiku
Vieta centriniai laiptai
Dalyvavimas įėjimas laisvas


Trumpai apie renginį

Data kovo 4 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partnerė leidykla „Terra Publica“

Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“