Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 2 d.

Kovo 2 d.: knygos „Baltijos rytai: italų žvilgsniai į Lietuvą, Latviją ir Estiją, 1918–2018“ pristatymas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras kviečia į istoriko dr. Andrea Griffante’o knygos „Baltijos rytai: italų žvilgsniai į Lietuvą, Latviją ir Estiją 1918–2018“ pristatymą.

Knygoje apžvelgiamas Lietuvos, Latvijos ir Estijos įvaizdis, formavęsis Italijos spaudoje nuo Baltijos valstybių susikūrimo 1918 m. iki šių dienų. Monografijos autorius su kolegomis aptars klasikiniais E. Saido ir L. Wolffo veikalais paremtą metodologinės schemos taikymą, papasakos, kodėl Baltijos šalys vaizduotos kaip „tarpinė“ erdvė – vis stengtasi jas priskirti prie Rytų ir bandyta „pasisavinti“ priartinant prie Vakarų. Knyga ir diskusija turėtų būti įdomios ir aktualios ne tik akademinei bendruomenei, bet ir platesnei visuomenei, padėti geriau suprasti Lietuvos įvaizdį užsienyje iš istorinės perspektyvos.

Diskusijoje dalyvaus knygos autorius dr. A. Griffante’as (Vytauto Didžiojo universitetas), dr. Violeta Davoliūtė (Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas, Lietuvos istorijos institutas) ir dr. Tomas Balkelis (Lietuvos istorijos institutas).

Trumpai apie renginį

Data kovo 2 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“