Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. kovo 1 d.

Nacionalinės bibliotekos nuotolinės paslaugos

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka teikia nuotolines paslaugas, kurios atveria neribotas galimybes skaitančiai ir besimokančiai visuomenei – interaktyvios mokymo programos, nuotolinis mokymasis, kultūros, istorijos ir paveldo pamokos, elektroninės knygos ir kt. Virtualus pasaulis puikiai tinka ne tik mokymuisi, savišvietai, bet ir laisvalaikiui leisti. Tad dar kartą primename Nacionalinės bibliotekos nuotolines paslaugas ir kviečiame jomis naudotis.

Joje galite skaityti daugiau kaip 2 000 lietuviškų visateksčių el. knygų. Užsisakyti jas labai paprasta. Turintiesiems LIBIS skaitytojo pažymėjimą papildomai registruotis nereikia – norint naudotis visomis portalo paslaugomis tereikia prie jo prisijungti. Šios paslaugos pritaikytos ir mobiliesiems įrenginiams. El. knygoms skaityti būtinas interneto ryšys. Pasiskolintas el. knygas galima skaityti 14 kalendorinių dienų, šį laikotarpį galima pratęsti du kartus. Vienu metu galima skaityti ne daugiau kaip 2 el. knygas.

  • Prenumeruojami el. ištekliai

Nacionalinė biblioteka prenumeruoja užsienio duomenų bazes, kuriose yra keliolika tūkstančių el. žurnalų. Registruotiems Nacionalinės bibliotekos vartotojams ši paslauga prieinama neatvykus į biblioteką, prisiregistravus vienu slaptažodžiu: tai skaitytojo pažymėjimo numeris. Informacija apie duomenų bazes čia ›. Duomenų bazės, kuriomis galima naudotis ne bibliotekoje, pažymėtos  piktograma.

Tai vienas gražiausių ir vertingiausių šalyje vykdomų skaitmeninimo projektų, teikiantis vartotojams prieigą prie Lietuvos kultūros paveldo. Šiame milžiniškame skaitmeniniame lobyne greitai ir patogiai rasite tūkstančius meno kūrinių, knygų, laikraščių, rankraščių tekstų, žemėlapių, garso įrašų. Šiuo metu galima skaityti daugiau nei 1 705 lietuvių autorių kūrinių, parengtų net penkiais leidybiniais formatais (EPUB, MobiPocket, PDF, HTML ir TXT), vartyti dokumentinį paveldą, peržiūrėti muziejines vertybes, klausytis muzikos ir kitų garso įrašų.

Jeigu dar nesate Nacionalinės bibliotekos vartotojas ir neturite LIBIS skaitytojo pažymėjimo, daugiau informacijos apie registraciją mūsų bibliotekoje rasite čia ›.

  • Kur kreiptis?

Jei turite klausimų dėl paslaugų, galite užduoti „Klausk bibliotekininko“, o informaciją, kaip paslauga pasinaudoti, rasite čia ›.

  • Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanalas

Taip pat kviečiame įsijungti Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanalą ir žiūrėti diskusijų, pokalbių, paskaitų, knygų aptarimų, pristatymų ir kitų Nacionalinėje bibliotekoje vykusių renginių vaizdo įrašus. Čia rasite edukacijų, įdomios dalykinės, pramoginės, lavinamosios ir mokomosios informacijos.

  • Nuotolinės paslaugos leidėjams

Teikiame nuotolines paslaugas leidėjams: registruojame ISBN ir ISMN kodus Lietuvos agentūroje, suteikiame ISBN, ISMN, ISSN ir brūkšninius kodus, perregistruojame leidinius ir kt. Daugiau informacijos rasite čia ›.


Susijusi informacija: 


 Infografikas (atsisiųsti PDF ›)