Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 3 d.

Duomenų bazės „Taylor and Francis“ el. knygos – teisė

Pristatome „Taylor and Francis“ duomenų bazės elektroninių knygų, kurias įsigijo Nacionalinė biblioteka, kolekciją. Šios knygos mūsų skaitytojams pasiekiamos iš asmeninių įrenginių. Kaip tai būtų galima padaryti, galite sužinoti čia.

Šiandien norėtumėme pristatyti leidinius, kurie galėtų sudominti teisės mokslų specialistus, mokslininkus ir studentus, būtų naudingi savišvietai.

Knygos viršelis

Nick Howard Beginning Constitutional Law

Ši knyga skirta susipažinti su Jungtinės Karalystės konstitucija, ji skatina apmąstyti savo kaip piliečių, rinkėjų demokratines teises. Ši teisės ir politikos sritis pastaruosius dešimtmečius yra dinamiška, nuolatos kintanti. Santykiai su Europos Sąjunga, pusiausvyra tarp pilietinių laisvių ir visuomeninio intereso yra laikomi pagrindiniais debatų šioje srityje klausimais tiek tarp teisės profesionalų, tiek tarp žurnalistų ir plačiosios visuomenės. Šioje knygoje nesilaikoma jokių išankstinių nuomonių, tema nagrinėjama praktiškai nuo nulio, naudojama paprasta anglų kalba ir realūs šiuolaikiniai pavyzdžiai.

Knygos viršelisThomas Kadner Graziano Comparative Tort Law: Cases, Materials, and Exercises“

Lyginamoji deliktinė teisė – civilinės teisės dalis, nagrinėjanti civilinės teisės srities pažeidimus ir atsakomybę už juos. Knygoje pateikiamas įvadas į lyginamąją deliktinę teisę, lyginamosios metodikos panaudojimas šioje srityje. Teorinėje dalyje ir atvejų tyrimuose nagrinėjamos aktualios įvairių šalių civilinės teisės sistemos, Europos deliktų teisės principai ir bendrojo modelio projektai. Knygos autoriaus tvirtu įsitikinmu, būtina lyginti ne tik Didžiosios Britanijos, Prančūzijos ir Vokietijos, bet ir kitų Europos Sąjungos valstybių teisines sistemas ir įstatymus. Pasirinkti įstatymai atspindi šiuo metu Europos Sąjungoje vyraujančias tendencijas, panašius požiūrius ir sprendimus.

Knygos viršelis

Gerhard von Glahn, James Larry Taulbee Law Among Nations: An Introduction to Public International Law“

Norint pristatyti dešimtąjį „Law among Nations“ leidimą, tikslinga pacituoti pirmojo leidimo įžangą. Joje profesorius G. von Glahn pažymėjo, kad ketina parašyti „tekstą, specialiai pritaikytą tipinėms tarptautinės teisės bakalauro studijoms..., panaudodamas tradicinį požiūrį į temą, kartu įtraukdamas ir aktualią medžiagą, kuri aktuali temai iliustruoti, klasikinių ir šiuolaikinių atvejų santraukas“. Pavadinimas „Teisė tarp tautų“ pabrėžia esminę teisinės sistemos struktūrą. Nuolat besikeičiantis pasaulis leidžia kelti klausimą, kaip greitai tarptautinė teisė gali pasikeisti ir prisitaikyti prie esamų sąlygų. Daugėja susitarimų įvairiose teisės srityse, tačiau kartu lieka daug klausimų apie priimamų įsipareigojimų svarbą, kai vyriausybės privalo priimti sprendimus, turinčius įtakos vidaus interesams. Problemų kyla tokiose prieštaringai vertinamose srityse, kaip žmogaus teisės, aplinkosauga, jūrų teisė ar klausimai, susiję su jėgos panaudojimu. Vienas iš knygos skyrių skirtas globalizacijos problemoms ir globalios vyriausybės idėjai. Knygoje pateikiami pavyzdžiai ir nuorodos į įvairius knygos skyrius, taip parodant galimas problemos sąsajas.

Daugiau „Taylor&Francis Group“ knygų rasite čia.