Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 21 d.

El. knygos, įrodančios, kad meilei nėra netinkamo laiko

Pavasaris asocijuojasi ne tik su vis dažniau debesų uždangą pramušančiais saulės spinduliais, atgimstančia gamta, pirmaisiais žiedais, bet ir su vėjavaikiškumu, gaivališkumu, jausmingumu. Iš šiltų kraštų sugrįžta sparnuočiai, o mūsų širdyse dar stipriau suveša tikėjimas, viltis ir... meilė – ji aktualumo nepraranda net tamsiausiais laikotarpiais. Atvirkščiai, būtent šį pavasarį meilė ypač svarbi. Sau, savo artimui, šaliai, pasauliui. Apsilankykite el. knygų portale www.ibiblioteka.lt ir patys tuo įsitikinkite.

Knygos viršelisGuzel Yakhina „Zuleicha atmerkia akis“

Įspūdinga moters gyvenimo epopėja. Kūrinys apdovanotas metų „Didžiosios knygos“ ir „Jasnaja Polianos“ premijomis. 1930 m. žiemą iš nuošalaus Totorijos kaimo Zuleicha kartu su kitais kaimiečiais išvežama į Sibirą. Pasiekus Angaros krantus, prasideda jos antrasis gyvenimas... Tai stiprus, meilę ir švelnumą nežmoniškomis sąlygomis šlovinantis kūrinys.

Knygos viršelisDavid Charles Manners „Beribis dangus“

Knygoje autorius dalijasi išmintimi ir įžvalgomis, kurių įgijo iš šamano Kušalo Magaro, tapusio jo mokytoju ir draugu. Pasitelkęs sudėtingus išbandymus, Kušalas Magaras išmokė Deividą gyventi visa širdimi, drąsiai ir laimingai, būti nesavanaudiškai dosnų ir geraširdį, sukaupti valią ir aiškiai suprasti, kokie yra jo gyvenimo tikslai.

Knygos viršelisPaul Kalanithi „Įkvėpti tylą“

„Įkvėpti tylą“ – tai atviras ir nuoširdus pasakojimas apie susitaikymą su žmogaus mirtingumu, daktaro ir paciento santykius, pasiryžimą dirbti net mirštant ir begalinę gyvenimo meilę. Nors autorius šios knygos pabaigti nespėjo, ji, atskleisdama vitališką žmogaus prigimtį ir stojišką laikyseną, pratęsia jo gyvenimą ir po mirties.

Knygos viršelisRobert Seethaler „Visas gyvenimas“

Tai skaidrus pasakojimas apie paprasto žmogaus gyvenimą, jo stiprų ryšį su gamta ir gebėjimą susitaikyti su vienatve, joje atrandant paguodą ir gyvenimo grožį. Andrėjas Egeris pažįsta kiekvieną Austrijos Alpių slėnio viršukalnę, kiekvieną užuoglaudą – tai jo jėgų šaltinis, jo namai. Egeris – nekalbus žmogus, todėl nusprendęs pasipiršti mylimosios vardą įžiebia kalnuose. Savo namus jis palieka tik vienąkart – pašauktas kariauti Antrajame pasauliniame kare, o grįžęs supranta, kad net atokiausią kalnų slėnį jau spėjo pasiekti šiuolaikinio pasaulio ženklai.

Knygos viršelisJosé Saramago „Kai mirtis nusišalina“

„Sekančią dieną niekas nenumirė“, – taip prasideda Nobelio premijos laureato José Saramago romanas. Nuo pirmosios naujųjų metų dienos neįvardytoje šalyje niekas nebemiršta. Tai pasėja siaubą ir sumaištį tarp politikų, religinių lyderių, laidotuvių biurų savininkų ir gydytojų tarpe. Bet dauguma visuomenės švenčia – pakeltos vėliavos, žmonės šoka gatvėse. Pasiektas didžiausias žmonijos tikslas – amžinas gyvenimas. O mirtis sėdi savo bute ir apmąsto savo eksperimentą – kas bus, jeigu niekas niekados nemirs? Kas, jei ji taptų žmogumi ir įsimylėtų?

Kiekvieną iš šių įkvepiančių ir fundamentalias vertybes permąstyti skatinančių knygų 14 kalendorinių dienų gali pasiskolinti visi www.ibiblioteka.lt svetainėje registravęsi lankytojai ir LIBIS pažymėjimo savininkai. Nespėjus perskaityti, šį terminą galima prasitęsti dar du kartus.

Linkime turiningo laisvalaikio. Atminkite, kad meilė gyvuoja net ir siaučiant cholerai.