Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 22 d.

Pokalbių langelis – patogus naujas būdas gauti informaciją

Karantino metu Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai užvėrus duris lankytojams, gerokai išaugo jos teikiamų nuotolinių paslaugų paklausa – vien el. knygų skolinimasis per pirmąsias dvi savaites padidėjo 2,4 karto. Tačiau pasikeitusi situacija sukelia nemažai klausimų esamiems ir naujiems nuotolinių paslaugų vartotojams – sulaukiame daug skambučių informacijos telefonu ir el. paštu, o paslaugos „Klausk bibliotekininko“ užklausų skaičius išaugo daugiau kaip 2 kartus.

Reaguodami į pasikeitusius lankytojų poreikius ir siekdami kuo operatyviau suteikti dominančią informaciją, patobulinome paslaugų teikimą interneto svetainėje įdiegdami pokalbių langelį. Nuo šiol klausimus galima užduoti nuolat budintiems bibliotekos konsultantams ir iš karto gauti atsakymą. Jeigu užklausa yra sudėtingesnė ir į ją atsakyti reikia papildomų informacijos išteklių, bibliotekininkai pagalbą suteiks kaip įmanoma greičiau.

Pokalbių langelis yra aktyvus bibliotekos darbo valandomis (karantino laikotarpiu informacija teikiama darbo dienomis nuo 8.00 iki 17.00 val., penktadieniais – iki 15.45 val.). Ne darbo metu kviečiame naudotis paslauga „Klausk bibliotekininko“.