Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 24 d.

Paskaita „Kaip kalbėti su vaikais apie jausmus, kylančius per karantiną?“

Šiuo metu, kai susiduriame su nauja ir dar nepažinta situacija, tiek suaugusiesiems, tiek vaikams kyla įvairiausių jausmų. Vaikai neįprastose situacijose dažniausiai jaučiasi ir elgiasi taip, kaip mato reaguojant suaugusiuosius. Tad labai svarbu vaikams padėti ir parodyti, kaip tvarkytis su kylančiais jausmais.

Paskaitoje „Kaip kalbėti su vaikais apie jausmus, kylančius per karantiną?“ Paramos vaikams centro psichologė, programos „Antras žingsnis“ vadovė Ieva Dulinskaitė aptaria, kaip su vaikais kalbėti apie nerimą, baimę, nežinomybę ir sutrikimą, kylančius reaguojant į susidariusią situaciją. Taip pat lektorė pristato būdus, kaip mokyti vaikus nusiraminti, kai apima pyktis arba susierzinimas, kaip mokyti vaikus spręsti tarpusavio problemas, ieškoti išeičių ir kt.

Paskaita skirta: tėvams, įtėviams, globėjams ir visiems, kam aktualu, kaip kalbėti su vaikais apie jausmus, kylančius per karantiną.

Paskaita finansuojama projekto „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Vilniaus mieste“ lėšomis, organizuojama Paramos vaikams centro kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka.

Kviečiame žiūrėti.