Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 24 d.

Nacionalinė  biblioteka parengė bibliotekoms aktualias rekomendacijas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, kaip nacionalinis bibliotekų metodinis centras, parengė rekomendacijas, kuriomis pagal galimybes siūloma šalies bibliotekoms vadovautis pirmąjį karantino švelninimo etapą.

„Lietuvos bibliotekų sektoriaus išėjimo iš karantino rekomendacijos“ skirtos padėti bibliotekų darbuotojams tinkamai pasiruošti išėjimo iš karantino švelninimo etapams įgyvendinti, laikantis teisės aktų reikalavimų sudaryti tinkamas sąlygas vartotojams aptarnauti ir teikti paslaugas bibliotekose.

Laikytis nustatytų reikalavimų ir prevencinių priemonių svarbu ir siekiant išsaugoti visuomenės pasitikėjimą bibliotekomis – žinia apie bibliotekoje plintantį koronavirusą, tikėtina, galėtų padaryti didžiulę neigiamą įtaką bibliotekų reputacijai.

Šios rekomendacijos nustato reikalavimus darbuotojų ir bibliotekos lankytojų apsaugai užtikrinti, vartotojų aptarnavimo sušvelninto karantino sąlygomis tvarką, dokumentų panaudos tvarką, viešosios komunikacijos reikalavimus, elektroninio turinio ir paslaugų plėtrą, nuotolinio mokymo vykdymą, biudžeto paskirstymą. Jose siekiama pateikti naudingą informaciją ir rekomendacijas, padėsiančias susidoroti su naujais iššūkiais.

Rekomendacijos bus atnaujinamos pagal vykstančius pokyčius ir kylančius poreikius.

Daugiau informacijos ›