Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 27 d.

Knygos saviugdai ir savęs pažinimui

Pristatome skaitytojų pamėgtas ir įvertintas saviugdai, savęs pažinimui skirtas knygas portale ibiblioteka.lt. Prisijungę prie portalo su LIBIS skaitytojo pažymėjimu, jas galėsite skaityti neišeidami iš namų.

Knygos viršelisKelly McGonigal. Valios galia

Šioje knygoje rasite intriguojančių ir nesunkiai išbandomų valios ugdymo eksperimentų, kurie padės išbristi iš įprastos vagos, atsisakyti rutinos ir rasti naujų būdų  įsisenėjusioms problemoms spręsti, moksliniais tyrimais ir teorijomis grįstų praktiškų patarimų, kaip stiprinti valią ir kaip šiuos patarimus pritaikyti įveikiant kasdienio gyvenimo iššūkius.

Knyga skirta visiems, bent kartą bandžiusiems atsispirti pagundai, atsikratyti priklausomybės, nuolatinio atidėliojimo ar pristigusiems motyvacijos.

Knygos viršelisAlonso Puig, Mario. Sukurk save iš naujo

Šia knyga autorius siekia iš esmės pakeisti mūsų požiūrį į gyvenimą, atskleidžia, kaip veikia žmogaus smegenys, kas slypi proto gelmėse, moko, kaip valdyti nerimą ir baimę susidūrus su kasdienio gyvenimo sunkumais.

Sukurti save iš naujo – tai ne tapti kuo nors kitu, o atrasti tikrą savastį. Tada atsiveria naujos galimybės, skatinančios kūrybingumą, pasitikėjimą savimi, įkvepiančios kitaip žvelgti į gyvenimą. 

Ši knyga – tai kelionė į mūsų vidinį pasaulį, nes reikalingiausios priemonės gyvenimo keliamiems iššūkiams įveikti įgyjamos atradus jas savyje. Asmeniniai pokyčiai priklauso ne nuo žinių ar išsilavinimo, o nuo motyvacijos, nes tik iš tikrųjų motyvuoti žmonės kaip įmanydami stengsis iškelti į paviršių tai, kas slypi jų viduje.

Knygos viršelisSalomé, Jacques. Bendravimo menas

Regis, nieko nėra svarbesnio, reikšmingesnio už bendravimą, ryšio palaikymą, dalijimąsi. Tai vienas gyvybiškiausių siekių: jausti, kad esi susijęs su platesne visuma, esi pripažintas, turi tapatybę, priklausai kokiai nors grupuotei, bendruomenei.

Knygos autoriai – garsus Prancūzijos psichologas, psichoterapeutas, knygų, skirtų saviugdai ir bendravimo įgūdžiams lavinti, autorius Jacques’as Salomé ir Vaikų psichoterapijos centro Lozanoje vadovė Sylvie Galland pateikia atradimus, gaires, kaip išmokti klausytis kitų ir juos išgirsti. Nurodo dažniausiai pasitaikančius bendravimo spąstus, pateikia metodus, padedančius išlaikyti teisingą kryptį valdant tarpusavio santykius.

Knyga bus įdomi visiems, siekiantiems darnos su savimi ir šalia esančiais žmonėmis.

Knygos viršelisPease, Allan. Atsakymas

Ko tikitės iš gyvenimo ir kaip to pasiekti? Gyvenimo keitimasis prasideda nuo teisingų klausimų.

Kaip nuspręsti, ko iš tiesų norite, ir kaip žengti pirmą žingsnį permainų link? Kaip susidėlioti pagal svarbą mintis, kaip įveikti gyvenimo kliūtis ir išvengti kitų žmonių, ypač draugų, šeimos narių, spaudimo? Kaip susitvarkyti su iškylančiomis aplinkybėmis, kad ir kokios jos iš pradžių pasirodytų sunkios, neįveikiamos ar beviltiškos? Kaip nesėkmę paversti sėkme?

Visi atsakymai Allano ir Barbaros Pease’ų knygoje „Atsakymas“, kurioje autoriai perteikia savo patirtis, kaip gyvenimą padaryti tokį, kokį nori nugyventi.

Nuspręskite, ko norite, ir keliaukite tikruoju savo gyvenimo keliu.

Knygos viršelisSabienė, Milda. 7 visatos dėsniai

Kokie yra pagrindiniai Visatos dėsniai? Kaip jie persipina tarpusavyje ir kaip juos pritaikyti kasdienybėje?

Mildos Sabienės knygoje „7 visatos dėsniai“ sužinosite, kokiomis esminėmis taisyklėmis reikia vadovautis, kad  įgytumėte didesnį gebėjimą džiaugtis, santykiai su kitais žmonėmis taptų veiksmingesni, atskleistumėte savo galimybes, geriau suprastumėte savo vidinį pasaulį, o jūsų gyvenimas būtų prasmingesnis.

Autorė kviečia eksperimentuoti, viską patirti praktiškai ir patiems įsitikinti, ar šie tūkstančius metų gyvuojantys dėsniai veikia, ar ne.

Portale ibiblioteka.lt vienu metu galite skaityti 2 elektronines knygas, o naudojimosi jomis laikotarpį prasitęsti du kartus po 14 dienų, jeigu jos nėra rezervuotos kito skaitytojo.

Raskite sau patinkančią knygą. Gero skaitymo.