Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. balandžio 27 d.

Naujausi Pasaulio banko leidiniai

Pasaulį apėmusi pandemija padarė neigiamą įtaką žmogiškajam kapitalui, įskaitant mokymąsi, žmonių gerovę ir ateities produktyvumą. Koronaviruso (COVID-19) krizė išryškino valstybinių institucijų svarbą saugant gyvybes ir pragyvenimo šaltinius, atskleidė valstybių gebėjimų pažeidžiamumą.

Bendradarbiaudamas su Jungtinių Tautų agentūromis, tarptautinėmis finansinėmis institucijomis ir dvišaliais partneriais Pasaulio bankas kartu su Tarptautiniu valiutos fondu pasirengęs padėti valstybėms narėms apsaugoti skurdžiausius namų ūkius, remti verslą, išsaugoti darbo vietas, stiprinti ekonominį atsparumą, teikti konsultacijas ir techninę pagalbą.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka siekdama skleisti informaciją apie Pasaulio banką ir jo dokumentus, siūlo naudotis bibliotekos nuotolinėmis paslaugomis ir skaityti leidinius jums patogiu formatu Pasaulio banko atviros prieigos saugykloje The World Bank Open Knowledge Repository (OKR).

Čia rasite Pasaulio banko ataskaitas, darbo dokumentus, naujausią informaciją, susijusią su COVID-19, atviros prieigos globalios plėtros duomenų bazę, visateksčius leidinius apie ekonominę ir žmonijos raidą, klimato kaitą, gamtos išteklius, žemės ūkį, infrastruktūrą, sveikatą, švietimą, regioninę integraciją, skurdo mažinimą ir kt. Akademinė literatūra skirta ne tik šios srities specialistams, studentams, bet ir plačiajai visuomenei, besidominčiai šiais klausimais. Jūsų patogumui pateikiame rekomenduojamų leidinių sąrašą

Naujausius ir kitus Pasaulio banko leidinius rasite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje www.lnb.lt pasirinkę nuorodą ATRADIMAI › Duomenų bazės › Užsienio › Tarptautinių organizacijų duomenų bazės › The World Bank Open Knowledge Repository (OKR).