Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 4 d.

Paskaita „Emocijų antplūdis, kai kenčia tėvai ir vaikai: kur rasti nusiraminimą“

Tebesitęsiant pandemijai ir gyvenant karantino sąlygomis, susiklosčius konfliktinėms situacijoms ir kamuojant nuovargiui, į naujus iššūkius, nesėkmes galime reaguoti labai audringai. Neretai stiprios neigiamos emocijos nukreipiamos į vaikus ir sutuoktinį, o tai dar labiau apsunkina ir taip nelengvą šių dienų šeimos gyvenimą.

Paskaitoje „Emocijų antplūdis, kai kenčia tėvai ir vaikai: kur rasti nusiraminimą“ Paramos vaikams centro psichologė, programos „Pozityvi tėvystė“ vadovė Erna Petkutė aptars situacijas, kurios gali išprovokuoti stiprias emocines reakcijas, paaiškins, kur yra riba ir ar toli iki emocinio smurto. Bus kalbama apie tėvų emocijų antplūdžio pasekmes vaikų savijautai ir elgesiui, tarpusavio santykiams. Rekomenduojama efektyvių būdų, padedančių susivaldyti ir nusiraminti.

Paskaita skirta tėvams, įtėviams, globėjams ir visiems, kam aktualu susipažinti, kaip nusiraminti užplūdus emocijoms.

Paskaita finansuojama projekto „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Vilniaus mieste“ lėšomis. Ją organizuoja Paramos vaikams centras, bendradarbiaudamas su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka.