Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 6 d.

Portale ibiblioteka.lt – knygos apie keliones

Daugumai kelionės – gyvenimo dalis, aistra, pažinimo džiaugsmo šaltinis. Karantino metu, saugant savo ir artimųjų sveikatą, kelionių tenka atsisakyti. Atgaivinkime kelionių prisiminimus, potyrius, įkvėpkime kelionių dvasios, skaitydami knygas portale ibiblioteka.lt.

Daugiau informacijos rasite čia ›

Knygos viršelisMarius Abramavičius „Klajūno užrašai“

Knygoje pasakojama apie Gruziją – valstybę pietų Kaukaze, rytinėje Juodosios jūros pakrantėje, nuolat viliojančią keliautojus. Vieni dega smalsumu išvysti Kutaisio miestą, į kurį mitologiniai graikų didvyriai argonautai, vedami Jasono, keliavo ieškoti Aukso vilnos, kitus traukia paslaptingas Vardzios vienuolynas, XII amžiuje olose įkurtas legendinės karalienės Tamaros.

Knygos viršelisAlgimantas Čekuolis „Faktai ir šypsenos“

Autorius ilgus metus laisvalaikiu vadovavo Lietuvos turistų grupėms, keliaujančioms po užsienio šalis. Šioje knygoje – žvilgsnis į tas grupes iš vidaus, pateikiami intriguojantys faktai, kurie kelia šypseną skaitant apie kai kuriuos mūsų turistinių grupių nuotykius užsienyje. Knyga atsako į daugelį klausimų, netgi į tuos, kurie dažniausiai neužduodami.

Knygos viršelisAlgimantas Čekuolis „Iš ko šaiposi pasaulis“

Knyga apie tai, kas iš tikrųjų vyksta gyvenime, o ypač apie keistus ar juokingus, bet tikroviškus dalykus. Autorius pasakoja apie nuotykius iš kelionės po Afriką, į kurią jis leidosi su būriu suvalkiečių. Visoje knygoje nemažai sąmojo, kandaus humoro, kuris ne tik verčia nusišypsoti, bet ir atveria akis.

Knygos viršelis

Lorànt Deutsch „Metromanas“

Knyga, pasakojanti Prancūzijos istoriją pro miesto metro sistemos žiūronus, yra tapusi bestseleriu Prancūzijoje, išversta į visas pagrindines Europos kalbas. Autorius, naudodamasis 21 metro stotele kaip atskaitos tašku, lyg laiko mašina nukelia į unikalius įvykius, iš kurių sukuriamas Paryžiaus veidas. Kiekviena senamiesčio gatvė slepia plika akimi neregimą istorinį turtą.

 

Knygos viršelis

Leon Logothetis „Gerumo dienoraštis“

Tai pažintis su spontanišku ir neįtikėtinu nuotykių pasauliu, kuris primins, kad verta tikėti žmonėmis, įkvėps plačiai atvertomis širdimis priimti ir patiems dovanoti gėrį. Autorius senoviniu motociklu apskriejo kone visą Žemės rutulį. Kelyje sutikti žmonės padėdavo jam rasti nakvynę, dalijosi maistu, parūpindavo degalų; jų dosnumo pakako, kad jis apkeliautų visą JAV, Europą, Indiją, Kambodžą, Vietnamą.

 

Džiugių akimirkų su knyga!