Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 7 d.

Portale ibiblioteka.lt – knygos apie sveiką gyvenseną

Pastaruoju metu esame priversti daugiau nei įprastai laiko praleisti namuose. Tokiomis sąlygomis sveika gyvensena ir judėjimas gali tapti nemenku iššūkiu net ir sportiškiausiems žmonėms, todėl kviečiame įkvėpimo ieškoti knygose.

Portale ibiblioteka.lt galite rasti el. knygų apie sveiką gyvenseną, mitybą ir veiksnius, trukdančius sveikai gyventi ir puikiai jaustis.

Kviečiame apsilankyti ir patikusią el. knygą pasiskolinti 14 d., o prireikus šį laikotarpį galėsite pratęsti du kartus.

Knygos viršelisWilliam J. Broad „Visa tiesa apie jogą“

Kadaise buvusi mažumos užsiėmimas, dabar joga tapo visuotine manija, ramybės simboliu visame pasaulyje. Vakarų kultūroje joga, kaip ir daugelis dalykų, atėjusių iš Rytų, arba stačiai garbinama, arba kategoriškai atmetama neatsižvelgiant į jokius argumentus.

Ši knyga – tai studija apie jogos įtaką sveikatai ir gerai savijautai, taip pat – apie riziką ir traumas. Knygoje išsklaidoma visa moderniąją jogą gaubianti migla ir pateikiama tai, ką įrodė mokslas.

Knygos viršelis

Tom Rath „Valgyk, judėk, miegok“

T. Rathas laikomas vienu geriausių jaunosios kartos verslo mąstytojų ir rašytojų. Imtis šio „sveikatos projekto“, kaip autorius vadina naujausią savo darbą, privertė asmeninė patirtis. Daugiau kaip dvidešimt metų tyliai gyvendamas su rimta liga – genetiniu polinkiu į auglius, T. Rathas surinko milžinišką kiekį informacijos apie valgymo, judėjimo ir miego įtaką gyvenimo trukmei ir kokybei. Šioje knygoje pateikiama praktiškų idėjų, kaip išvengti vėžio, diabeto, širdies ligų, kamuojančių vis jaunesnius žmones. Autoriaus patarimai trumpi, lengvai suprantami, bet visada pagrįsti rimtomis studijomis ir tyrimais.

Knygos viršelis

Dallas Hartwig, Melissa Hartwig „Viskas prasideda nuo maisto“

M. ir D. Hartwig – tai paleomitybos, sveikos gyvensenos žinovai ir mokytojai, trisdešimties dienų visavertės mitybos programos „Whole30“ kūrėjai, padėję atgauti sveikatą tūkstančiams žmonių visame pasaulyje. Nėra neutralaus maisto, kad ir ką dedame į burną, tampame sveikesni arba ne tokie sveiki – šmaikštauja autoriai ir labiausiai pabrėžia ne gerą išvaizdą, o gyvenimo kokybę. Jei norime geriau jaustis, išsimiegoti, būti energingesni ir mažiau sirgti, turėtume valgyti sveiką visavertį maistą.

Knygos viršelisDavid Perlmutter, Kristin Loberg „Tylieji smegenų žudikai“

Garsus JAV neurologas D. Perlmutteris, remdamasis tyrimų duomenimis, atskleidžia skaudžią tiesą – netgi „sveikieji“ angliavandeniai, pavyzdžiui, neskaldyti grūdai, gali sukelti tam tikras ligas. Ši knyga įrodo, kad smegenų likimą nulemia ne mūsų genai, o maistas, kurį valgome. Smegenų funkcijų sutrikimus gali sukelti uždegimas, nulemtas angliavandenių. Autorius paaiškina, kas nutinka, kai smegenis pasiekia kasdien valgomos duonos ir vaisių sudedamosios dalys.

Lengvai pritaikoma metodika, skanių patiekalų receptai ir savaitiniai tikslai – tai, ko reikia, kad gerai veiktų smegenys.

Knygos viršelis

Gintautas Laurinavičius „Gydantis vanduo“

Nors kiekvieną dieną susiduriame su vandeniu, retai kada susimąstome apie jo naudą ir svarbą kūnui. Perskaitę G. Laurinavičiaus pasakojimą apie visus vandens veidus, nejučiomis pradėsite kitaip žvelgti į vandens stiklinę ir dažniau paimsite ją į rankas.

 

Knygos viršelis

Edzard Ernst, Simon Singh „Alternatyvioji medicina“

E. Ernstas ir S. Singhas, remdamiesi moksliniais faktais, aptaria daugybę dabar egzistuojančių alternatyvių gydymo būdų, tokių kaip akupunktūra, homeopatija, chiropraktika, vaistingieji augalai ir kt. Čia pateikiama informacija apie gėrimus, losjonus, piliules, žoleles, masažą – dalykus, kurie nepriklauso oficialiosios medicinos sričiai, bet tampa vis patrauklesni daugeliui žmonių.