Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 12 d.

Portale ibiblioteka.lt – fantastinės knygos

„Jei tris dienas neskaitei jokios knygos, tavo žodžiai bus seklūs“, – teigia Kinų liaudies išmintis. Tad kviečiame praskaidrinti mintis skaitant įtraukiančias fantastines knygas. Elektroninių knygų portale ibiblioteka.lt daug įdomių ir intriguojančių fantastinių romanų. Šį kartą atrinkome vienų populiariausių rašytojų – Trudi Canavan ir Brandon Sanderson – knygas. Kviečiame skaityti ir atrasti savo mėgstamiausią.

Linkime įtraukiančių skaitinių!

Knygos viršelisTrudi Canavan. Baltoji žynė. Penketo amžius. 1 knyga

Šiaurės Itanijos žemyne jau kelis šimtmečius taika ir ramybe rūpinasi nemirtingi Baltieji burtininkai, išskirtinėmis magiškomis galiomis apdovanoti dievų tarnai. Nuošaliame kaimelyje gyvenanti mergaitė Auraja niekada nebūtų patikėjusi, kad taps viena iš Baltųjų. Tačiau išgelbėjusi savo kaimą, ji buvo pakviesta rinktis žynės kelią.

Vis dėlto Auraja neturi daug laiko pratintis prie dievų jai suteiktų išskirtinių galių, virš Šiaurės Itanijos telkiasi karo debesys. Baltuosius pasiekia žinios, kad šalies pietuose pasirodė paslaptingi kerėtojai. Auraja ir naujieji jos bendražygiai dirba iš visų jėgų, stengdamiesi sudaryti sąjungas ir suvienyti šiaurės žemyno gentis, bet laiko lieka vis mažiau...

Knygos viršelis

Trudi Canavan. Paskutinė laukinė. Penketo amžius. 2 knyga

Lemiamame mūšyje galingiausią pentadrijiečių burtininką įveikusi Auraja neturi ramybės. Sapnuose ją persekioja mūšio lauke kritusių karių priekaištai. Aurają vis dar skaudina ir prisiminimai apie buvusį mylimąjį, po mūšio ją palikusį sapnų pynėją Lejardą.

Savo sąmonėje saugantis dievų pasmerkto ir Baltojo burtininko Jurano nužudyto sapnų pynėjų vado Miraro prisiminimus, Lejardas pasitraukia į kalnus. Jį lydi paslaptinga burtininkė Emerala – ko gero, paskutinė laukinė. Ypatingų magiškų galių turinti moteris padeda Lejardui surikiuoti ramybės neduodančius prisiminimus. Tai, ką jiedu atranda, amžiams pakeis ne tik Lejardo gyvenimą, bet ir Aurajos likimą. Bei visą dabartinį pasaulį.

Knygos viršelis

Trudi Canavan. Dievų balsas. Penketo amžius. 3 knyga

Aurajos gyvenimo istoriją bręstant mūšiui pasakojantis „Dievų balsas“ –  tai trečioji šios trilogijos dalis.

Taikos vilčiai žlugus, dviejų žemynų gentys vėl įtraukiamos į negailestingą karą. Auraja, nors ir trokšta taikos, negali išvengti grėsmės ir įsitraukia į bręstantį konfliktą.

Tuo metu pentadrijiečiai, tvirtai pasiryžę atkeršyti juos sutriuškinusiems ratiečiams, rezga sąmokslus ir ketina įveikti priešą, vengdami atviros kovos. Tačiau gali būti, jog pasaulio lemtis priklauso nuo laukinių, kurie leidžiasi ieškoti seniai ir patikimai paslėptų paslapčių. Paslapčių, galinčių nulemti pasaulio ateitį...

Knygos viršelisBrandon Sanderson. Paskutinė imperija. Miglos vaikai. 1 knyga

Pirmojoje ciklo dalyje „Miglos vaikai“ amerikiečių rašytojas Brandonas Sandersonas supažindina skaitytojus su įspūdingu pasauliu, kuriame verda politinės intrigos, vyksta negailestinga kova už būvį, o pasaulio likimas priklauso nuo alomantijos burtų meną įvaldžiusių magų. Legenda byloja, kad prieš tūkstantį metų vienas drąsus karys įveikė tamsiąsias jėgas ir išgelbėjo pasaulį nuo pražūties. Ar gali būti, kad prieš tūkstantį metų lemtingą pergalę iškovojo Blogis? Kokiame iš tiesų pasaulyje mes gyvename?

Knygos viršelis

Brandon Sanderson. Iškilimo šulinys. Miglos vaikai. 2 knyga

Antrojoje amerikiečio Brandono Sandersono sukurtos „Miglos vaikų“ trilogijos dalyje pasaulis grimzta į chaosą. Žmonės ir kolosai grumiasi dėl valdžios, o tirštėjančiame rūke slypi mirtį sėjantis blogis. Mėgindama išgelbėti Lutadelą buvusi gatvės vagilė Vina, tapusi galingiausia alomantijos meistre, ir jos mylimasis Elendas Ventris leidžiasi į Iškilimo šulinio paieškas. Bet net jei legendinė vieta egzistuoja, niekas nežino, nei kur jos ieškoti, nei kokios galios joje iš tiesų slypi.

  

Primename, kad portale ibiblioteka.lt vienu metu galite skaityti 2 elektronines knygas, o naudojimosi jomis laikotarpį prasitęsti du kartus po 14 dienų, jeigu knygos nėra rezervuotos kito skaitytojo.