Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 22 d.

Atnaujinamos visos Nacionalinės bibliotekos paslaugos

Švelnėjant karantino sąlygoms, nuo pirmadienio, gegužės 25 d., Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka lankytojams teiks jau visas karantino metu apribotas paslaugas: lankytojai vėl galės naudotis įprastomis skaityklų paslaugomis, vartyti periodinius leidinius Žiniasklaidos skaitykloje, skolintis knygas iš atvirųjų fondų, o Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas atveria erdves ir atnaujina edukacines veiklas jauniesiems skaitytojams.

Veiklą atnaujina ir vaikų užimtumo centras „Žaisloteka“ – jo lankytojams taikomi standartiniai apribojimai kaip ir kitose erdvėse (ne mažesnis nei 2 m atstumas ir ne mažiau kaip 5 m2 ploto, tenkančio vienam asmeniui).

Be to, nuo gegužės 25 d. kviečiame mažas grupes (iki 15 asmenų) registruotis ir atvykti į Vaikų ir jaunimo literatūros departamente rengiamas edukacines veiklas: garsinius skaitymus ikimokyklinukams ir 1–2 klasių mokiniams, literatūrinius protų mūšius bei į ekskursijas po Nacionalinės bibliotekos erdves pradinukams ir vyresnių klasių mokiniams (registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561). Atnaujinami ir Kultūros paso renginiai mokiniams. Pagal poreikį ir iš anksto susitarus, Vaikų ir jaunimo literatūros departamento edukaciniai užsiėmimai gali būti organizuojami ir nuotoliniu būdu.

Prieš atvykstant į biblioteką prašome susipažinti su svarbiausia informacija apie karantino metu taikomus apribojimus ir reikalavimus lankytojams.

Kviečiame naudotis atnaujintomis paslaugomis!