Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 29 d.

Birželio 5 ir 12 d.: edukacija „Muzikos technologijos“

Muzikos technologijos – tai išskirtinė itin skirtingas sritis jungianti industrija (muziką ir technologijas), be kurios įsivaizduoti šiandienį gyvenimą būtų sudėtinga. Turime omenyje muzikos įrašus, jų leidybą ir autorių teises, taip pat muzikologiją, mikrofonizaciją, akustiką, fiziką ir net programavimą.

Muzikos technologijų sričių specialistus dažniausiai sutinkame televizijos ir radijo stotyse arba garsinančius koncertus, spektaklius ar kitus renginius, tobulinančius įrašytą skambesį garso įrašų studijose, plušančius filmavimo aikštelėse ir daugelyje kitų vyksmų, kuriuose svarbus garsas.

Du birželio penktadienius edukacinės programos dalyvius supažindinsime su muzikos technologijų sudedamųjų dalių pagrindais, aptarsime atliekant garso įrašus naudojamą programinę ir techninę įrangą ir patys pabandysime įrašyti garsą. Visus susidomėjusius kviečiame išbandyti garso režisieriaus vaidmenį.

Šia programa siekiame supažindinti dalyvius su muzikos industrijomis, suteikti žinių apie įvairias muziką ir technologijas apimančias sritis (garso įrašus, leidybą, mikrofonizaciją, akustiką ir kt.), ugdyti kūrybinį mąstymą, visuomeniškumą, suteikti visapusišką išsilavinimą, skatinti lankytojus naudotis Nacionalinės bibliotekos ištekliais.

Edukacijos turinys: paskaita, iliustruota garso ir vaizdo medžiaga, bandomojo garso įrašo atlikimas, diskusija, literatūros pavyzdžių iš Nacionalinės bibliotekos fondo peržiūra.

Trukmė – 1 valanda. Vienoje edukacijoje gali dalyvauti iki 5 asmenų.

Vieta: Garso įrašų studija, V a., 509 kab.

Būtina registracija:

Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“