Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 29 d.

Birželio 1 d. – rugpjūčio 10 d.: Respublikinė vaikų piešinių paroda „Tautodailės lobynai“

2020 metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Tautodailės metais. Siekdami prisidėti prie tautinio meno puoselėjimo, Elektrėnų meno mokyklos pedagogai ir mokiniai nutarė šiais mokslo metais daugiau dėmesio skirti liaudies meno paslaptims tyrinėti ir Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatyti Respublikinę vaikų piešinių parodą „Tautodailės lobynai“.

Parodos-konkurso organizatoriai kvietė Lietuvos moksleivius kurti lietuvių liaudies meno įkvėptus, šių dienų meno kalba sukurtus dailės kūrinius. Buvo siekiama skatinti mokinius pažinti savo tautos kultūros paveldą, puoselėti pagarbą etninės kultūros tradicijoms bei poreikį jas tęsti, ugdyti mokinių kūrybinius ir meninius gebėjimus.

Dalyvauti konkurse užsiregistravo 36 Lietuvos mokyklos. Deja, dėl karantino dalyvių skaičius sumažėjo. Daug mokyklų nebespėjo užbaigti arba surinkti piešinių iš mokinių. Darbus į parodą atsiuntė 29 šalies ugdymo įstaigos, iš kurių 11 – dailės ir meno mokyklos. Iš viso komisijai buvo pateikti 245 kūriniai.

Šioje parodoje eksponuojami geriausi piešinių konkurso darbai, kurių autoriai pelnė įvairias nominacijas už kūrybinius pasiekimus savo amžiaus grupėse. Kviečiame apsilankyti!

Trumpai apie renginį

Data
birželio 1 d. – rugpjūčio 10 d.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
Elektrėnų meno mokykla
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›