Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 1 d.

Nacionalinėje bibliotekoje vėl galima fotografuoti ir filmuoti

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka vėl teikia visas paslaugas lankytojams. Tad bibliotekoje vėl galima fotografuoti ir (arba) filmuoti.

Šiandien buitinis ir profesionalus fotografavimas / filmavimas daugeliui prieinamas. Tačiau ne vienas pasigendame gražių, įkvepiančių erdvių, ramios atmosferos. Visa tai galima rasti Nacionalinėje bibliotekoje. Tereikia susipažinti su šios paslaugos teikimo taisyklėmis ir užpildyti paraišką.

Atkreipiame dėmesį, kad politinė reklama ar kita su politinėmis kampanijomis susijusi veikla, taip pat vestuvės Nacionalinėje bibliotekoje nefotografuojamos ir (arba) nefilmuojamos.

Paraiškas prašome pateikti ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas iki planuojamo fotografavimo ir (arba) filmavimo. Užpildytą paraišką siųskite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Paraiškos patvirtinamos per 2 darbo dienas.

Paraiškų nereikia fiziniams ir (ar) juridiniams asmenims (žiniasklaidos atstovams, fotografams ir pan.), norintiems fotografuoti / filmuoti Nacionalinėje bibliotekoje vykstančius atvirus renginius, jų darbui reikalingas erdves, norintiems fotografuoti / filmuoti Nacionalinės bibliotekos darbuotojus viešinimo tikslais kaip interviu pašnekovus. Tokiu atveju užtenka pateikti informaciją el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Paraiškų nereikia ir tais atvejais, jei norite fotografuoti / filmuoti ant pagrindinių Nacionalinės bibliotekos laiptų asmeniniais tikslais, taip pat turistams bei kitiems Nacionalinės bibliotekos lankytojams, darantiems asmenukes (angl. selfie) mobiliaisiais įrenginiais.

Žinoma, filmuoti ir fotografuoti būtina laikantis žmonių skaičiaus ribojimo ir užtikrinant saugų atstumą. Visus reikalavimus, taisykles, retas išimtis, paraiškos formą ir kitą svarbiausią informaciją, kaip užsisakyti filmavimo ir / ar fotografavimo paslaugą Nacionalinėje bibliotekoje, rasite čia.

Taip pat primename, kad dėl saugumo bibliotekos paslaugos dar ribojamos ir lankytojams keliama tam tikrų reikalavimų. Prieš vykstant į biblioteką prašome susipažinti su svarbiausia informacija.

Linkime daug įsimintinų akimirkų, sustabdytų ir įamžintų Nacionalinėje bibliotekoje.